PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

LET_24529673.jpg
Foto: LETA
Jaunā dokumentālā filma “Komandas mūzika” stāsta par Latvijas sieviešu basketbola izlasi 2019. gada sezonā – par 12 izlases dalībniecēm un treneri Mārtiņu Zībartu, par grūto un iedvesmojošo kopā izlasē pavadīto laiku un komandas attiecībām, kas būtiski ietekmē katras sportistes tālāko cilvēcisko un sportisko likteni.

Filmas veidotāji sekojuši līdzi Latvijas sieviešu basketbola izlases gaitām Eiropas čempionātā, atspoguļojot spriedzi un emocionālas situācijas cīņā par iespēju spēlēt Tokijas olimpiskajās spēlēs, kura šoreiz izrādījās neveiksmīga. Filmā meklētas atbildes arī uz sportā tik svarīgo jautājumu par spēju tiekties pēc uzvaras un pārciest zaudējumu.

Filma portretē Latvijas labākās basketbolistes viņu šodienas sasniegumu kontekstā  – biogrāfiski, ģimeniski, sportiski un emocionāli, akcentējot šo talantīgo, ārkārtīgi simpātisko un inteliģento  meiteņu patriotismu un milzīgo cīņas sparu, kas ir īpaši iedvesmojošs tiem gados jaunajiem sportistiem, kuri seko viņu paaudzes pēdās.   

Filma parāda mūsdienu Latvijas sieviešu basketbolu kā pirmskara basketbola un leģendārās TTT komandas turpinājumu caur tradīciju un ģimeniskām saitēm. Īpaša filmas vērtība ir speciāli komponētā Riharda Zaļupes mūzika, kurai iedvesmu komponists smēlies sportisko norišu un emocionālo mirkļu vērojumā.  

Filmas veidotāji: žurnālists, režisors, producents – Atis Klimovičs, operatori – Raitis Valainis, Ojārs Zariņš, Reinis Ūbelis, montāžas režisors - Mareks Pakalns, komponists - Rihards Zaļupe, krāsu korekcija un pēcapstrāde – Mareks Pakalns, studija “Drejas”, 2020.

Filmu būs iespējams noskatīties kinoteātrī “APOLLO KINO” slēgtos seansos pēc 11.septembra.

Filma apmeklējama vienai vai vairākām klasēm un skolēnu grupai, par vēlamo dienu un seansa laiku vienojoties ar kinoteātri “APOLLO KINO”.

Kontakti saziņai: Antra Zemīte, [email protected], mob.t. +37129117644


Reklāmraksts