PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

9707.jpeg
Foto: vadimgozhda / 123RF
Šodien, 29.martā, noslēgsies pieteikšanās kandidēšanai Jauniešu Saeimas vēlēšanās.

Pieteikties Jauniešu Saeimai tika aicināts ikviens 15 līdz 20 gadus vecs jaunietis, vēlēšanu platformā, reģistrējot dalību Jauniešu Saeimas vēlēšanām.

Lai kandidētu 6.Jauniešu Saeimā, virtuālajā vēlēšanu platformā jāpiesaka ideja, kas kandidātam ir svarīga un kuru būtu nepieciešams risināt valsts līmenī. Līdz šim visvairāk ideju pieteikts izglītības un zinātnes jomā.

Ieteikto ideju klāsts aptver jautājumus par reformām vispārējā, kā arī augstākajā izglītībā, veselības uzlabošanu un veselīga dzīvesveida popularizēšanu, jauniešu bezdarba samazināšanu, izmaiņām nodokļu sistēmā u.tml.

Saeimas Preses dienests informē, ka Jauniešu Saeimas vēlēšanās Latvija sadalāma piecos vēlēšanu apgabalos - Rīga, Vidzeme, Latgale, Kurzeme un Zemgale. Kandidātu skaits no katra vēlēšanu apgabala nav ierobežots. Deputātu mandātu sadalījums pa apgabaliem nosakāms, ņemot vērā 12.Saeimas vēlēšanu rezultātus. Jauniešu Saeimā iekļūst 32 kandidāti ar lielāko saņemto balsu skaitu no Rīgas vēlēšanu apgabala, 26 - no Vidzemes, 15 - no Latgales, 14 - no Zemgales un 13 - no Kurzemes vēlēšanu apgabala.

Par 6.Jauniešu Saeimas deputātiem kļūs 100 populārāko ideju autori, proti, tie jaunieši, par kuru idejām būs saņemts lielākais balsu skaits virtuālajā vēlēšanu platformā. Pieteikties dalībai Jauniešu Saeimā, kā arī balsot par jauniešu piedāvātajām idejām var sociālo tīklu "draugiem.lv" un "facebook.com" lietotāji. Balsot par idejām var ikviens šo sociālo tīklu lietotājs līdz 3.aprīlim.

Jauniešu Saeimas norise ir pietuvināta Latvijas Saeimas darbam - likumu izstrādes procesam komisijās un Saeimas sēdēs. Tas Jauniešu Saeimas deputātiem ļauj iepazīt likumdevēja darba specifiku, kā arī diskutēt par sev un visai sabiedrībai svarīgiem jautājumiem. 6.Jauniešu Saeima uz sēdi Saeimas namā sanāks 29.aprīlī.