PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

rsz_img_8508.jpg
Foto: Nacionālais botāniskais dārzs
Nacionālajā botāniskajā dārzā noslēgušies Vides izglītības un informācijas centra – augu valstības “Botania” būvniecības darbi. Centrs, kas slejas bijušās administrācijas ēkas un vecā siltumnīcu kompleksa vietā, tiek gatavots nodošanai ekspluatācijā.

Šobrīd, kad aktīvie būvniecības darbi noslēgušies, tiek gatavota dokumentācija ēkas nodošanai ekspluatācijā un ekspozīcijas iepirkumam. Iepirkuma mērķis būs veikt Vides izglītības un informācijas centra ekspozīcijas un publiski pieejamo telpu iekārtošanu saskaņā ar SIA Wing Space izstrādātajiem ekspozīcijas un publiski pieejamo telpu iekārtošanas projektiem.

Paredzēts, ka Vides izglītības centrā divos stāvos tiks izvietota interaktīva ekspozīcija, kurā būs aplūkotas vairāk nekā simts tēmas par augu dzīvi, sākot no saknes līdz pat auglim. Aizraujošā veidā – ar pasakām un spēlēm, elektroniskiem stendiem, vitrīnām un projekcijām, varēs uzzināt jaunas, kā arī atsaukt atmiņā piemirstas lietas par noslēpumaino un brīnumaino augu dzīvi. Savukārt, divās mūsdienīgi iekārtotās mācību klasēs būs iespējams paplašināti apgūt dabas zinību izglītības programmu vai piedalīties ar botāniku saistītās meistarklasēs, dodot iespēju pašiem dalībniekiem izziņas procesā pētīt, salīdzināt un preparēt. Nacionālā botāniskā dārza speciālisti iecerējuši, ka jaunajā Vides izglītības centrā interesanti un izzinoši pavadīt laiku varēs ikviens interesents, t.sk., skolēni, studenti un ģimenes ar bērniem.

Vides izglītības un informācijas centra būvniecību veic celtniecības uzņēmums SIA “Ekoteh būve”. Tā finansējumu nodrošina projekts Nr.5.4.2.2/17/I/002 “Valsts vides monitoringa programmu un kontroles sistēmas attīstība un sabiedrības līdzdalības veicināšana, pilnveidojot nacionālās nozīmes vides informācijas un izglītības centru infrastruktūru”, kas  tiek realizēts ar Eiropas Savienības (ES) Kohēzijas fonda atbalstu. Projekta mērķis ir attīstīt valsts vides monitoringa un kontroles sistēmu, pilnveidojot atbildīgo iestāžu tehnisko nodrošinājumu, kā arī veicināt sabiedrības līdzdalību vides pārvaldībā, modernizējot nacionālas nozīmes vides izglītības un informācijas centrus un īstenojot sabiedrības iesaistes pasākumus.

Plānots, ka Vides izglītības centrs “Botania” Nacionālajā botāniskajā dārzā durvis vērs 2022. gadā.