PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Nosvini izlaidumu - aizved savu klasi uz cirku!
Nosvini izlaidumu - aizved savu klasi uz cirku!
Foto: Cirks Cirque du Soleil
Cirque du Soleil ir iespaidīgākais cirka uzvedumu iestudētājs visā pasaulē.

Izrādes OVO spilgtie tēli un fantastiskie skati radīs neaizmirstamas atmiņas, kurās dalīties ar draugiem vēl ilgi pēc izrādes. Cirque du Soleil piedāvā īpašu iespēju bērniem un viņu skolotājiem doties uz izrādi par draudzīgāku cenu. Ja no kolektīva dodas vismaz 10 bērni, tad katra bērna biļete maksās EUR 49, un 2 pieaugušie (skolotāji vai vecāki) līdzi var doties bez maksas.

Viesizrāde baudāma Arēnā Rīga no 15. līdz 18. jūnijam! Biļetes tiek izplatītas caur Biļešu Serviss kasēm. Informācija par rezervāciju skolēnu grupām pa tālruni 26903388 vai rakstot [email protected].

OVO IR VIENĪGĀ KUKAIŅU PASAULES IZRĀDE

OVO ir pirmā un vienīgā Cirque du Soleil izrāde, kurā darbojas tikai personāži-kukaiņi, atspoguļojot dienu fantastiskajā insektu pasaulē. Izrādē ir atainoti dažnedažādi kukaiņi – circeņi, sienāži, skarabeji, tauriņi, sarkanās skudras, blusas, jāņtārpiņš, spāre, melnais zirneklis, sarkanais zirneklis, baltais zirneklis, muša, mārīte, vabole, tarakāni, odi, ķirmji. Tajā ir akrobātiski priekšnesumi, burvīga mūzika un detalizēti kostīmi, ko iedvesmojusi apkārtējā daba.

Nosaukums OVO, kas portugāļu valodā nozīmē "ola", attiecas uz izrādes centrālo tēmu, kas koncentrējas uz kukaiņu dzīves ciklu un dzīves ciklu kopumā.  Izrādē ir iekļauti dažādi cirka elementi, gaisa akrobātika, žonglēšana, batuts un pārsteidzoša vingrotāju lokanība, un papildinājumā ar īpašo mūziku, teatrālajiem elementiem, tērpiem, dejotājiem, gaismām un vizuālajiem efektiem, tā tiek raksturota kā enerģisks un vizuāli pārsteidzošs iestudējums.

NO MINIATŪRA MEŽA LĪDZ LIELAJAI SKATUVEI

Lai izveidotu iespaidīgās šova projekcijas, tika izveidota meža miniatūra, kura tika radīta no īstiem augiem, pēc iespējas reālistiskāk atveidojot miniatūras pasaules iespaidu. Šī meža filmēšana aizņēma 40 dienas.

KUKAIŅU PASAULES MŪZIKA

Lai izveidotu OVO mūzikas partitūru, Berna Ceppas apvienoja bosanovas un sambas ritmus kopā ar fankmūziku un elektromūziku. Kā arī ierakstīja īstas kukaiņu skaņas, lai tās apvienotu ar mūziku un piešķirtu izrādei vēl nebijušu dzīvīgumu.

NEVIENAS TAISNAS LĪNIJAS

Uz OVO skatuves nav atrodama gandrīz neviena taisna līnija. Kukaiņu pasaulē nav bieži sastopamas taisnas līnijas, tāpēc, lai pieturētos pie izrādes reālisma, - skatuve un sienas ir izliektas. Izliekta ir arī tramplīnu siena, kas māksliniekiem ir liels, taču aizraujošs izaicinājums.

75 STUNDAS ELASTĪGA DARBA

Sākotnējiem sienāžu kostīmiem bija nepieciešamas 75 stundas darba, lai piešķirtu tiem stingrību, vienlaikus saglabājot materiāla elastību, kura ir vitāli nepieciešama māksliniekiem, jo tie veic neaptveramus trikus tieši uz tramplīniem, kur elastība ir izpildītāja labākais draugs.

TĒRPU DIVAS DABAS

Lielākajai daļai mākslinieku ir divu versiju kostīmi - pirmais ir daudz vieglāks un funkcionālāks, lai izpildītāji var veikt akrobātiskās performances. Un otrs - krāšņāks, detalizētāks un arī daudz smagāks - viņu ikdienas dzīvei “kukaiņu sabiedrībā”. Kostīmu komanda izrādei ir izveidojusi ap 1000 dažādu apģērbu gabalu, un to mazgāšanai pirms katras izrādes ir nepieciešamas 34 veļasmašīnu ielādes.

NO SĀNCENŠIEM LĪDZ KOMANDAI

Lielākā daļa mākslinieku ir bijuši profesionāli sportisti, pirms pievienojušies Cirque du Soleil. Divi no māksliniekiem, kuri izrādē atveido sienāžus, iepriekš sacentušies katrs pārstāvot savu komandu. Tagad viņiem ir jābūt kopā uz skatuves vairākas reizes nedēļā.

CIRQUE DU SOLEIL CIPAROS

Cirque du Soleil komandā ir 3600 darbinieku un ap 1000 mākslinieku visā pasaulē, kuri pārstāv 76 nacionalitātes un runā vairāk nekā 35 valodās! Šī iespaidīgā komanda ir apbūrusi jau vairāk kā 375 miljonus skatītāju 86 valstīs un turpina to darīt katru dienu!

SAVA KASTINGA KOMANDA

Cirque du Soleil ir arī sava kastinga komanda, kurā ir vairāk nekā 25 cilvēki, tostarp 8 talantu meklētāji, kuri dara visu iespējamo, lai atrastu izcilus māksliniekus, kuri papildinātu krāšņo Cirque du Soleil komandu.

Lai iegūtu vairāk informācijas, lūdzu, apmeklējiet cirquedusoleil.com.

Aicinām sekot #OVOCirque un #cirquedusoleil sociālajos tīklos: Facebook | Twitter | Instagram | YouTube| TikTok

Reklāmraksts