PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

8875.jpeg
Foto: goodluz / 123RF
Latvijas Studentu apvienība (LSA) no šodienas līdz 16.augustam rīkos ikgadējo Studentu līderu forumu, lai stiprinātu demokrātijas principus studējošo pašpārvaldēs un vienotu studējošo kustību. 

Uz forumu pulcēsies visu Latvijas akreditēto augstskolu aktīvie studentu līderi un LSA vecbiedri, informē ziņu aģentūra Leta.

Pasākuma laikā ar dažādām aktivitātēm un lekcijām ir paredzēts palielināt studējošo pārstāvju kompetences līmeni un sadarbības spējas. Vēl pirms foruma tā dalībnieki tiks iepazīstināti ar cilvēkiem, kas Latvijā ir atbildīgi par augstākās izglītības politiku, informē foruma galvenais organizators Mārtiņš Šmits. Studentiem tiks skaidrots jaunais augstākās izglītības finansēšanas modelis, lai visas Latvijas pašpārvaldes spētu operatīvi un jēgpilni reaģēt uz aktuālajiem notikumiem augstskolās.

Starp lektoriem, kas uzstāsies foruma laikā, ir bijusī politiķe un vēsturniece Ilga Kreituse, datu vizualizācijas uzņēmuma Infogr.am finanšu direktors Mārtiņš Vaivars un ekonomikas eksperts un politiķis Juris Pūce.

Pirmo reizi Studentu līderu forums notika 2002.gadā.