PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

6410.jpeg
Foto: andresr / 123RF
Latvijas Universitātes un Microsoft Inovāciju centrā plkst.15.00 norisināsies Eiropas Parlamenta (EP) deputātes Ineses Vaideres rīkotā vidusskolēnu konkursa "100 vēstures mirkļi novadā - vietas un cilvēki" noslēguma pasākums, kura laikā tiks apbalvoti labāko darbu autori, informēja deputātes asistente Beate Barkāne.

Konkursa mērķis bija apzināt un apkopot stāstus par savu dzimto vietu - tuvāko apkārtni un līdzcilvēkiem. Dalībnieki tika aicināti pievērsties tieši "nerakstītās vēstures" atklāšanai, bet ir iegūstama caur novadnieku atmiņu stāstiem par tuvējās apkaimes - mājas, ielas vai pilsētas - vēsturi, kā arī to, kā dažādi notikumi ietekmējuši līdzcilvēku likteņus vai ikdienu. Īpašu uzmanību skolēni tika mudināti pievērst sadzīvei un īpatnībām, kas raksturo parasto cilvēku dzīvi konkrētajā laika periodā.

Konkurss guva necerēti lielu atsaucību - tika saņemts pussimts darbu no skolām visā Latvijā. Konkursa darbi stāsta par vēstures liecībām, ko atraduši, dokumentējuši un aprakstījuši paši vidusskolēni. Konkursa darbi ir iesūtīti no Madonas, Jelgavas, Vārkavas, Lielvārdes, Dobeles, Daugavpils, Ventspils, Rojas un citām pilsētām.

"Man ir patiess gandarījums un prieks par skolēnu lielo atsaucību. Darbu saturs atklāj mūsu jauniešu patriotismu, dziļās zināšanas un izpratni par savām saknēm. Jau tagad ir pavisam skaidrs, ka šis konkurss tiks turpināts arī šajā rudenī," pateicību pauda I.Vaidere.

Konkursa "100 vēstures mirkļi novadā - vietas un cilvēki" noslēguma pasākumā piedalīsies deputāte, kā arī konkursa dalībnieki un pedagogi, kas palīdzējuši darbu tapšanā.