PIESLĒDZIES E-KLASEI

Sestdiena, 2024. gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

9722.jpeg
Foto: Valsts kanceleja
Uzrunājot starptautisko mācību priekšmetu olimpiāžu laureātus, Ministru prezidents Māris Kučinskis atgādināja, ka bez centības un darba šajā dzīvē neko nevar panākt.

Premjerministrs uzsvēra, ka jauniešiem vēl viss ir priekšā - gan izvēles dzīvēm, gan darbs, gan arī, visticamāk, grūtības un vieglas dienas. Tomēr tas, kas jau ir izdarīts, parāda galveno rakstura īpašību - centību un darbu, bez kā nav iespējams neko sasniegt.

"Jūs jau šajā vecumā esat nesuši Latvijas vārdu pasaulē. Šie panākumi noteikti paliks gan jūsu atmiņā, gan Ministru kabineta atmiņā," teica M.Kučinskis. Viņš uzsvēra, ka ar zināšanām ir iespējams panākt vēl straujāku Latvijas attīstību un tā Latvija var kļūt arī par zināšanu lielvalsti.

Savukārt izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis uzrunu sāka ar atgādinājumu - kam daudz dots, no tā tiek daudz prasīts, vēršot jauniešu uzmanību uz to, ka no viņiem arī turpmāk dzīvē tiks daudz prasīts.

Viņš olimpiāžu uzvarētājiem novēlēja neapstāties pie sasniegtā un nospraust arvien augstākus mērķus. Turklāt spēja uzvarēt šādās olimpiādēs apliecina spēju izturēt konkursu jebkurā pasaules universitātē.

Pagājušajā gadā Latvijas skolēni starptautiskajās mācību priekšmetu olimpiādēs ir izcīnījuši vienu zelta medaļu informātikā, trīs sudraba medaļas, deviņas bronzas medaļas un trīs atzinības rakstus. Kopumā augsti sasniegumi ir 12 skolēniem.

Olimpiāžu uzvarētāji un viņu pedagogi saņem arī naudas balvas 26 749 eiro apmērā.