PIESLĒDZIES E-KLASEI

Otrdiena, 2024. gada 23. aprīlis

Georgs, Jurģis, Juris

8864.jpeg
Foto: Saeimas kanceleja
Par jauno pedagogu darba samaksas modeli vispirms varētu diskutēs valdošās koalīcijas partneri.

Šodien Ministru kabineta komitejas (MKK) sēdēizskatot darbakārtību, labklājības ministrs Uldis Augulis lūdza neskatīt jautājumu par pedagogu darba samaksas modeli, jo to šodien skatīs koalīcijas sanāksmē, informē ziņu aģentūra Leta.

Premjerministre Laimdota Straujuma gan aicināja diskusiju par pedagogu algu modeli sākt jau MKK sēdes laikā.

Kā ziņots, neskatoties uz Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) plāniem jauno pedagogu darba samaksas modeli apstiprināt līdz vasaras vidum, attiecīgu noteikumu projektu turklāt virzot steidzamības kārtā, tā skatīšana atlikta līdz 11.augustam, kad to paredzēts izskatīt Ministru kabinetā.

Iepriekš izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile pauda viedokli, ka, neskatoties uz to, ka modelis varētu netikt ieviests jau ar 1.septembri, līdz mācību gada beigām vai, kas esot reālāk, vasaras vidum, vajadzētu pieņemt Ministru kabineta noteikumus.

IZM rosina jauno pedagogu darba samaksas modeli ieviest tikai nākamajā mācību gadā.

Pedagogu atalgojuma jaunā modeļa ieviešanai valsts budžetā gadā papildus ir nepieciešami 31,43 miljoni eiro, 2016.gada četriem mēnešiem - 10,48 miljoni eiro, lai novērstu pašreizējo pedagogu atalgojuma nevienlīdzību un palielinātu nepieciešamo atbalstu skolēniem.

Kā ziņots, gan Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība, gan Latvijas Izglītības vadītāju asociācija, gan arī citi sadarbības partneri, norādot uz izstrādātā modeļa nepilnībām, iestājās par to, ka modeli ieviest šogad nedrīkst, piedāvājot tā ieviešanu pārcelt uz nākamo gadu.