PIESLĒDZIES E-KLASEI

Trešdiena, 2024. gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

8104.jpeg
Foto: Izglītības un zinātnes ministrija. Attēlā: Konkursa uzvarētāju apbalvošanas noslēgums.
E-prasmju nedēļas ietvaros šodien tika apbalvoti labāko infografiku autori Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) organizētajā konkursā Izglītojies E-prasmīgi. 

Apbalvošanas ceremonijā IZM parlamentārais sekretārs Edvards Smiltēns visiem labāko darbu autoriem sacīja, ka vēl pirms dažiem gadiem neeksistēja tās profesijas, kas pašlaik ir vislabāk apmaksātās. Viņš mudināja skolēnus attīstīt savas e-prasmes, jo “šodien tās ir ne tikai svarīgas darba tirgū, bet tās ir arī ikdienas sastāvdaļa”. E. Smiltēns arī skaidroja, kādēļ infografiku veidošanas prasmes ir vērtīgas: “Prast sarežģītas lietas formulēt vienkārši un uzskatāmi mūsdienās ir ļoti svarīgi.”

Pamatskolas klašu grupā pirmo vietu ieguva Baložu Vidusskolas skolniece Rēzija Līga Krūmiņa par darbu, kurā autore bija izpētījusi, kā Latvijā iespējams apgūt detektīva profesiju. Apbalvošanas ceremonijā talantīgā Rēzija Līga sacīja, ka par detektīva profesiju ieinteresējusies, pateicoties Latvijas detektīvu seriālam.

Otro vietu ar vienādu punktu skaitu dalījaLiepājas Centra sākumskolas audzēkņi Linda Astrauska un Ralfs Šuba. Trešo vietu ar vienādu punktu skaitu dalīja Jelgavas Valsts ģimnāzijas skolniece Kristiāna Linde un Kalētu pamatskolas audzēknis Emīls Ozols.  

Vidusskolas grupā pirmo vietu ieguva Riebiņu vidusskolas skolniece Līga Struka, kura savā infografikā centās noskaidrot, kurā autore analizēja savas iespējas Latgalē apgūt skolotāja profesiju. Otro vietu ar vienādu punktu skaitu dalīja Jēkabpils Valsts ģimnāzijas audzēkņi Ilze Seglēre un Nils Vaiders. Trešo vietu ar vienādu punktu skaitu dalīja Zvejniekciema Vidusskolas skolēns Oskars Aišpurs un Ogres Tehnikuma audzēkne Līga Kuļikova.

Augstskolu studentu vidū pirmo vietu ieņēma Latvijas Universitātes Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultātes studente Ieva Immure.

Nominācijā Aktīvākais skolotājs balvas saņēma skolotāji Santa Tinkusa no Zvejniekciema vidusskolas, Laila Zudāne no V.Plūdoņa Kuldīgas ģimnāzijas, Daiga Dumpe no Jelgavas Tehnikuma un Biruta Lasmane no Jēkabpils Valsts ģimnāzijas.