PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 29. marts

Agija, Aldonis

9328.jpeg
Foto: victorgrow / 123RF
Šogad konkursā "Eksporta un inovācijas balva 2015" eksporta čempiona titulu ieguva Rīgas Stradiņa universitāte.

Tāpat Ekonomikas ministrijas un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) rīkotajā konkursā dažādās kategorijās par uzvarētājiem tika atzīti uzņēmumi SIA "Livonia Print", SIA "D Dupleks", SIA "Milzu!", AS "SAF Tehnika" un SIA "Velo Sock".

Kategorijā "Eksportspējīgākais komersants" lielo vai vidējo komercsabiedrību grupā uzvarēja "Livonia Print". Otrajā vietā ierindota SIA "Atea Global Services", bet trešajā IK "Rešetilovs un co.". Atzinības raksti šajā kategorijā tika pasniegti AS "ABLV Bank", SIA "Bio-Venta", SIA "Kreiss" un SIA "Nordic Homes", informē ziņu aģentūra LETA.

Kategorijā "Eksportspējīgākais komersants" mazo komercsabiedrību grupā laurus plūca "D Dupleks", aiz sevis atstājot SIA "Infogram" un SIA "Glamoralle". Atzinības raksti minētajā kategorijā tika pasniegti SIA "El Prod", SIA "Preco", SIA "Premium Chocolate" un SIA "Rotons".

Par gada "Importa aizstājējproduktu" tika atzītas "Milzu!" ražotās graudaugu pārslas "Milzu!", otrajā vietā atstājot SIA "Linum Color" beices "Paint Eco" un SIA "Lat Eko Food" biezeņus "Rūdolfs". Atzinības rakstus šajā kategorijā saņēma SIA "Centre Composite" piedāvātie aviācijas inženierpakalpojumi un SIA "Hebe" bērnu apģērbi.

Kategorijā "Inovatīvākais produkts" uzvarēja "SAF Tehnika" ražotais mikroviļņu spektra analizators "Spectrum Compact", aiz sevis atstājot SIA "Vizulo" ražoto āra gaismekļu produktu līniju "Vizulo Stork" un SIA "Blue Shock Race" ražotos elektrokartingus. Atzinības raksti tika pasniegti SIA "Affoc Solutions" par universālo tehnoloģiju šķiedru optiskās pārraides parametru mērījumiem "AFF Šops 2014", SIA "Damson" par silto grīdu sistēmu "Rorbo" un SIA "Gigi Bloks" par lielizmēra rotaļklučiem "Gigi bloks".

Kategorijā "Rūpnieciskais dizains" uzvarēja "Velo Sock" ar velosipēdu pārsegu iekštelpām. Otrajā vietā ierindojās SIA "Shaman Inventions" ar transformējamu bērnu velosipēdu "Leg&Go", bet trešajā vietā - SIA "Dizaina papīrlietas" ar ādas dienasgrāmatu "Flux Book". Atzinības rakstus šajā kategorijā saņēma SIA "Niice Vide" daudzfunkcionālās dizaina mēbeles "Dusis", SIA "Palešu mēbeles" ražotās palešu mēbeles un SIA "3 Wind Knots" ražotā somu kolekcija "Kāpu nokrāsas".

Katras kategorijas pirmās un otrās vietas ieguvējiem būs iespēja piedalīties apmaksātos darījumu braucienos - tostarp valsts augstāko amatpersonu ārvalstu vizītēs, LIAA organizētajās tirdzniecības misijās, kā arī individuālos darījumu braucienos. Savukārt trešo vietu ieguvēji saņēma apmaksātu reklāmas laukumu kādā no LIAA informatīvajiem materiāliem.

Visiem laureātiem tika piešķirta iespēja izmantot konkursa "Eksporta un inovācijas balva 2015" laureāta zīmi uz savu produktu iepakojumiem un informatīvajos materiālos.

Konkurss "Eksporta un inovācijas balva" tiek rīkots jau vienpadsmito gadu, un šogad kopumā tika iesniegti 105 pieteikumi no uzņēmumiem visā Latvijā. No tiem žūrijas komisija atlasīja un konkursa otrajā kārtā virzīja 32 uzņēmumus.