PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

7988.jpeg
Foto: stockbroker / 123RF
Pārtikas un veterinārais dienests sadarbībā ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentu veiks pārbaudes Rīgas izglītības iestādēs.

Pārbaudes mērķis būs pārliecināties, kā tiek pildīti zaļā publiskā iepirkuma pamatprincipi veiktajos pārtikas produktu piegāžu un skolēnu ēdināšanas pakalpojumu nodrošināšanas iepirkumos, informē Indra Vilde, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta sabiedrisko attiecību vadītāja.

Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) inspektori, sadarbojoties ar pašvaldībām, savas kompetences ietvaros, izlases veidā uzsāks pastiprinātas pārbaudes pārtikas produktiem, kas tiek piegādāti izglītības iestādēm un izmantoti ēdienu gatavošanai. Pārbaužu laikā atbildīgie speciālisti pārliecināsies, vai ēdināšanas uzņēmums, kam ir noslēgts līgums ar pašvaldību, ēdienu gatavošanai izmanto produktus, kas atbilst nacionālās pārtikas vai bioloģiskās lauksaimniecības shēmas prasībām. Veicot pārbaudes Rīgas skolās PVD sadarbosies ar galvaspilsētu skolu darbības pārraugošo institūciju - Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentu.

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta (RD IKSD) padotībā ir 117 skolas, kurām jānodrošina skolēnu ēdināšanas pakalpojumu. RD IKSD centralizēti veic ēdināšanas pakalpojumu iepirkumu padotībā esošajās izglītības iestādēs, un iepirkumā kā viens no būtiskākajiem kritērijiem saimnieciski izdevīgākā piedāvājuma izvēlē ir tas, vai ēdienu gatavošanā izmantoti produkti, kuri atbilst bioloģiskās lauksaimniecības, nacionālās pārtikas kvalitātes shēmas vai lauksaimniecības produktu integrētās audzēšanas prasībām.