PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

6425.jpeg
Foto: bradcalkins / 123RF
Pārgaujas novada domes deputāti nolēmuši no nākamā gada piešķirt stipendijas skolēniem, kuriem semestrī bijušas labas un teicamas sekmes mācībās.

Stipendijas un apbalvojuma piešķiršanas mērķis ir celt izglītības prestižu skolēnu un vecāku vidū, motivēt skolēnus paaugstināt mācību sasniegumus un veicināt skolēnu radošo darbību, skaidroja Pārgaujas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Jolanta Vaido-Zālīte.

Pēc viņas teiktā, deputāti nolēmuši piešķirt stipendijas 7. līdz 9.klases skolēniem, kuru mācību semestra vidējais vērtējums mācību priekšmetos ir 7,8 balles un augstāks un nevienā no mācību priekšmetiem vērtējums semestrī nav zemāks par septiņām ballēm, kā arī 10. līdz 12.klases skolēniem - 7,5 balles un augstāks, turklāt nevienā no mācību priekšmetiem vērtējums semestrī nav zemāks par sešām ballēm, vēsta ziņu aģentūra LETA..

Katrā klašu grupā būs iespēja saņemt četru līmeņu stipendijas atkarībā no vidējā vērtējuma semestrī. Skolēniem būs iespēja saņemt stipendiju apmērā no 10 eiro jeb 7,3 latiem līdz pat 40 eiro jeb 28,11 latiem.

Kā atzīmēja pašvaldības pārstāve, veicināšanas stipendija tiks piešķirta skolēniem, kuriem ir pozitīva attieksme pret mācību darbu.