PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 29. marts

Agija, Aldonis

Pasaules čempionātā 64 lauciņu dambretē Latvijas skolēniem 5 zelta medaļas!
Pasaules čempionātā 64 lauciņu dambretē Latvijas skolēniem 5 zelta medaļas!
Foto: Latvijas Dambretes Federācija
Ar lieliskiem panākumiem no pasaules jauniešu čempionāta 64 lauciņu dambretē atgriezušies Latvijas labākie jaunie dambretisti.

Kopumā Latvijas jaunieši izcīnīja 27 medaļas, no tām 5 zelta medaļas! Par pasaules čempioniem kļuva jau Latvijas čempiona titulus izcīnījušie Varvara Ivanova, Oskars Bajārs, Pēteris Kripans, kā arī Aleksandrs Ivanovs.

Latvijas delegācija visu dalībnieku kopvērtējumā izcīnīja 2.vietu! Atsevišķi meitenēm 2.vieta, zēniem 3.vieta!

Latvija pasaules čempionātā Bulgārijā bija pārstāvēta ar plašu delegāciju ar 26 labākajiem jaunajiem dambretistiem vecuma grupās U9, U11, U14, U17, U20 un U27.

Pasaules čempionātā piedalījās labākie jaunie spēlētāji, pārstāvot 11 valstis - Latviju, Azerbaidžānu, Baltkrieviju, Bulgāriju, Lietuvu, Ziemeļmaķedoniju, Moldovu, Krieviju, Rumāniju, Uzbekistānu un Igauniju.

Jāatzīmē, ka šogad medaļnieku pulkā tika pārstāvēti dambretisti no visiem spēcīgākajiem dambretes centriem Latvijā – Rēzeknes, Valmieras, dambretes skolas "Domātprieks", Rīgas, Dobeles, Baložiem, Bauskas.

Latvijas dambretistu augsto sniegumu pasaules čempionātā komentē Latvijas Dambretes Federācijas valdes priekšsēdētājs Vladislavs Vesperis: “Esmu lepns par mūsu jauno sportistu augstajiem sasniegumiem. Dambretes popularitāte, tai skaitā reģionos, rezultējas augstos sasniegumos arī pasaules līmenī. Patiess prieks, ka laikā, kad klātienes turnīri nevarēja notikt, federācijas organizētās attālinātās apmācības un tiešsaistes turnīri ir palīdzējuši jauniešiem sasniegt teicamu sagatavotību atbildīgajiem startiem starptautiskā līmenī!”

Vairāk par pasaules čempionātu un citiem dambretes notikumiem ar Latvijas sportistu piedalīšanos var lasīt Latvijas Dambretes Federācijas mājas lapā.