PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

10205.jpeg
Foto: halfpoint / 123RF
Šodien tiks pasniegta profesora Eižena Āriņa balva datorikā. Balvu pasniedz par nozīmīgu teorētisku ieguldījumu Latvijas datorzinātnes attīstībā.

Balvas pasniegšanas ceremonija sāksies plkst.15 Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Inženierzinātņu vidusskolā, Kronvalda bulvārī 1, Rīgā.

Šogad profesora Eižena Āriņa balvai izvirzīti septiņi pretendenti, kuri tika pieteikti divās kategorijās - par nozīmīgu teorētisku ieguldījumu Latvijas datorzinātnes attīstībā, kā arī par praktisku ieguldījumu informācijas tehnoloģiju (IT) jomā, izstrādājot un ieviešot novatoriskus un sabiedrībai aktuālus IT risinājumus, informē ziņu aģentūra LETA.

Eižena Āriņa balvai par nozīmīgu teorētisku ieguldījumu Latvijas datorzinātnes attīstībā izvirzīts Aivars Lorencs un Jurijs Merkurjevs.

Balvai par praktisku ieguldījumu IT jomā, izstrādājot un ieviešot novatoriskus un sabiedrībai aktuālus IT risinājumus, izvirzīts Sergejs Kodors, Valdis Lokenbahs, Kirils Solovjovs, Edgars Strods, kā arī Priekuļu tehnikuma IT grupa - Andrejs Rampāns, Aleksandrs Ļubinskis un Juris Joksts.

Profesora Eižena Āriņa balvu datorikā pasniedz uzņēmums ''Exigen Services Latvia'', Latvijas Zinātņu akadēmija un RTU Attīstības fonds. Izcilākie IT teorētiķi un praktiķi saņems īpašu zelta medaļu, diplomu, kā arī stipendiju 2500 eiro apmērā.

Latvijas datorzinātnes pamatlicēja profesora Eižena Āriņa balva datorikā tiek pasniegta Latvijas IT nozares profesionāļiem un zinātniekiem par ieguldījumu Latvijas informātikas attīstībā. Tas ir augstākais individuālo sasniegumu novērtējums Latvijas IT nozarē. Balva tiek piešķirta kopš 2000.gada, un to var iegūt vienu reizi mūžā.

Iepriekš balvu saņēmuši tādi atzīti datorzinātnes veicinātāji kā Andris Ambainis, Rūsiņš Mārtiņš Freivalds, Vilnis Detlovs, Jānis Osis un citi.