PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 29. marts

Agija, Aldonis

10345.jpeg
Foto: 123RF
Vairākas pašvaldības no 1.jūnija ir paaugstinājušas vai ieviesušas līdzfinansējumu par bērna uzraudzības pakalpojumu.

Beidzoties valsts nodrošinātajam līdzfinansējumam bērniem, kuriem netiek nodrošināta vieta pirmsskolas izglītības iestādē, vairākas pašvaldības no 1.jūnija ir paaugstinājušas vai ieviesušas līdzfinansējumu par bērna uzraudzības jeb aukļu pakalpojumu, informē aģentūra Leta.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija ir apkopojusi informāciju no 33 novadiem, kur lielākajā daļā līdz ar valsts līdzfinansējuma pārtraukšanu ir vai nu palielināts pašvaldības līdzfinansējums par bērna uzraudzības pakalpojuma nodrošināšanu, vai arī tāds vispār ir ieviests.

Līdzfinansējums ir ieviests sešos novados - Baldones novadā, Jelgavas pilsētā, Rīgas pilsētā, Siguldas novadā, Kuldīgas novadā un Tukuma novadā. Baldones novadā atbalsts ir 135 eiro apmērā, Jelgavā tas ir 60 eiro apmērā, Kuldīgas novadā 126 eiro apmērā, Siguldas novadā 106 eiro apmērā, Tukuma novadā līdzfinansējums ir 175 eiro, bet Rīgā - 116 eiro apmērā.

Tikmēr Saulkrastu novadā līdzfinansējums ir palielināts no 107 eiro uz 171 eiro, Liepājas pilsētā no 42 eiro uz 100 eiro, Ķekavas novadā no 86 eiro uz 156 eiro, bet Ikšķiles novadā līdzfinansējums pieaudzis no 86 eiro uz 171 eiro.

Kopumā pašvaldību līdzfinansējuma apmērs ir robežās no 42 eiro līdz 212 eiro.

Saskaņā ar Izglītības un zinātnes ministrijas sniegto informāciju bērnu skaits, kuri izmantoja uzraudzības pakalpojumu, laikā no šī gada janvāra līdz maijam ir pieaudzis no 1797 līdz 2227 bērniem.

Jau ziņots, ka no 1.jūnija valsts pārtrauca līdzfinansēt privāto bērnudārzu un aukļu pakalpojuma nodrošināšanu. Noslēdzoties valsts atbalsta sniegšanai, to apņēmušās turpināt vairākas pašvaldības.