PIESLĒDZIES E-KLASEI

Otrdiena, 2024. gada 19. marts

Jāzeps

Pateicības pēcpusdiena - jauna tradīcija Rīgas Stila un modes tehnikumā
Pateicības pēcpusdiena - jauna tradīcija Rīgas Stila un modes tehnikumā
Foto: Rīgas Stila un modes tehnikums
Rīgas Stila un modes tehnikumā 29.septembra pēcpusdienā tika iedibināta jauna, skaista tradīcija – Pateicības pēcpusdiena prakšu devējiem. Pasākums, kurā pulcējās prakšu vadītāji un darba devēji no visām nozarēm, kuras pārstāvētas mūsu tehnikumā. "Ieraugi labo!" šī gada pateicības pēcpusdienas devīze. Spogulis caurvij visas tehnikuma pārstāvētās profesijas, neviena no tām neiztiek bez tā klātbūtnes. Audzēkņi ir tehnikuma un darba devēju spogulis, tāpēc aicinājām ieraudzīt labo, ieskatīties sevī un apkārtējos, paņemot līdz vien to, kas mūs bagātina.

Darba devēji dalījās savā pieredzē par praktikantu izaugsmi no darba vidē balstītu mācību uzsākšanas brīža līdz pilnīgas pārliecības iegūšanai par saviem spēkiem un  došanās savās turpmākajās darba gaitās. Absolventi, kuri šobrīd sekmīgi darbojas savās izvēlētajās profesijās, dalījās ar pieredzi pie saviem prakšu devējiem un atzina, cik nozīmīga loma veiksmīgai sadarbībai ir spēja uzticēties.

Pateicības pēcpusdienā Projektu nodaļas vadītāja Laura Ait-Ožmida informēja par īstenotajiem Erasmus+ projektiem un dalījās ar projekta “Profesionālo kompetenču pilnveide darba vidē balstītās mācībās ārvalstīs” (2020-1-LV01-KA116-077277) sasniegtajiem rezultātiem un pieredzes stāstiem. Vienlīdz nozīmīga ir pieredze praksē Latvijā un ārvalstīs, atzina kā absolventi, tā prakšu vadītāji, uzsverot, ka redzesloka paplašināšana un izkāpšana no savas komforta zonas palīdz attīstīties un kļūt  par profesionāli savā izvēlētajā jomā.

RSMT direktore Ulrika Naumova  pasākumu noslēdz ar pateicības vārdiem kā prakšu devējiem, tā tehnikuma pedagogiem: “Ar šo gadu mēs uzsākam jaunu tradīciju - pateicības pēcpusdienu mūsu prakšu devējiem, uzņēmumiem, kuri nodrošina jaunajiem speciālistiem iespēju pielietot savas zināšanas un prasmes darba vidē, augt un attīstīties savā meistarībā. Mums ir svarīgi, lai darba devēji  savstarpēji iepazīstas, veido jaunas sadarbības idejas un platformas vēl labākām prakses pieredzēm.”

F47D5AB5-D61D-4268-8C9D-6A91DF4733FB.jpeg

Pasākums bija iedvesmojošs, ko apliecina arī viesu teiktais pēc pasākuma. “Bija ļoti gaumīgs, aktīvs un interesants pasākums – audzēkņu un pedagogu stāsti patiešām iedvesmojoši un ar tādiem  nepieciešams dalīties, motivējot  citus.” tā pēc pasākuma atzina Latvijas Darba devēju konfederācijas komanda.

Una Bernatoviča, Unastyle imidža skolas direktore: “Ļoti jauks un iedvesmojošs pasākums. Varējām satikt gan pedagogus, gan prakses vadītājus un pārrunāt arī turpmāko sadarbību. Būtu vērts šo pasākumu redzēt vairāk skolas audzēkņiem. Tas varētu viņus iedvesmot un motivēt mācīties un apgūt visas prasmes, lai pēc tam tiktu uz šīm foršajām praksēm gan ārpus Latvijas, gan tepat. Prieks bija satikt arī pārējos kolēģus un dzirdēt viņu pieredzi!”

Rīgas Stila un modes tehnikums izsaka pateicību visiem, kas atrada laiku, bija klātesoši un dalījās ar savu pieredzi!