PIESLĒDZIES E-KLASEI

Sestdiena, 2024. gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

6874.jpeg
Foto: kapa196628 / 123RF
Patriotiskā spēlē Jaunie Rīgas sargi: Atceries Lāčplēšus!, kas šoruden notiks deviņās Latvijas pilsētās, jaunieši varēs iepazīt Brīvības cīņu varoņus un viņu varoņdarbus.

Spēles pamatmērķis ir izgaismot varoņus - Lāčplēša ordeņa kavalierus - un šo informāciju piedāvāt jauniešiem saprotamā un saistošā veidā, ne vien kā vārdus, uzvārdus un gadskaitļus.

Kā izteicies Rekrutēšanas un Jaunsardzes centra Rekrutēšanas nodaļas vadītājs Kaspars Timma, spēlē varētu iesaistīties ap 1000 jauniešu - apmēram 120 jauniešu katrā no spēles norises vietām. Tāpat šajā spēlē piedalīsies arī komanda no Igaunijas. Jaunieši misijā varēšot darboties ar īstiem ieročiem un īstu ekipējumu.

Aizsardzības ministrs Raimons Vējonis uzsvēra, ka spēle būs mēģinājums atcerēties Latvijas varoņus, kas saņēmuši Lāčplēša kara ordeni - Latvijas augstāko militāro apbalvojumu starpkaru periodā, ko piešķīra par kauju nopelniem Latvijas armijas karavīriem, bijušo latviešu strēlnieku pulku cīnītājiem, kā arī ārzemniekiem, kuri bija palīdzējuši brīvības cīņās vai citādi sekmējuši Latvijas valsts nodibināšanu un izveidošanu.

Patriotiskā spēle 10.oktobrī notiks Valmierā, 17.oktobrī Grobiņā, 24.oktobrī Lielvārdē, 31.oktobrī Daugavpilī, 7.novembrī Gulbenē, 11.novembrī Rīgā, 14.novembrī Tukumā, 21.novembrī Jelgavā, bet 28.novembrī Siguldā paredzēts spēles fināls, vēsta ziņu aģentūra LETA.

Spēlei vēl tikai šodien pieteikties tiek aicināti jaunieši vecumā no 14 līdz 19 gadiem. Komandā jābūt sešiem cilvēkiem - trim puišiem un trim meitenēm. Anketa pieejama Jauno Rīgas sargumājaslapā