PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

9169.jpeg
Foto: Anete Kluce
Neskatoties uz sākotnējo ieceri nepiedalīties Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības (LVSADA) plānotajā piketā, vakar lemts citādāk. 

Vakar, 27.oktobrī, Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) kopā ar pārējiem nozaru arodbiedrību pārstāvjiem nolēma atbalstīt minēto protesta akciju, un uz to LIZDA biedri dosies pēc brīvprātības principa.

Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības (LBAS) valde nolēma atbalstīt LVSADA prasības par iedzīvotāju tiesībām uz pieejamu un kvalitatīvu veselības aprūpi un atbalstīt 3. novembrī rīkoto LVSADA protesta akciju pie Saeimas, informē ziņu aģentūra LETA.

LIZDA biedri varēs paust savu atbalstu LVSADA, pēc brīvprātības principa piedaloties protesta akcijā. Ņemot vērā, ka LIZDA un IZM sociālais dialogs ir iestrēdzis, LIZDA uzsākusi streika procedūru un šobrīd nesaskaņotie jautājumi tiek risināti Izlīgšanas komisijā, norādīja LIZDA.

LIZDA redz, ka abas nozares saskaras ar vienu un to pašu netaisnīgo attieksmi - tās tiek pozicionētas kā valsts prioritātes, taču 2016.gada valsts budžeta projektā tām atvēlēti nepietiekami finanšu resursi.

Gan LIZDA, gan LVSADA ir nolēmušas protestēt pret pastāvošo situāciju. Ja netiks risināti akūtie jautājumi abās nozarēs, tas nākotnē negatīvi ietekmēs pakalpojumu pieejamību, kvalitāti, kā arī nozaru turpmāku sekmīgu un ilgtspējīgu attīstību.