PIESLĒDZIES E-KLASEI

Otrdiena, 2024. gada 19. marts

Jāzeps

Pedagogi var pieteikties bezmaksas semināram par pusaudžu pašapziņas veicināšanas programmu “Esi pārliecināts!”
Pedagogi var pieteikties bezmaksas semināram par pusaudžu pašapziņas veicināšanas programmu “Esi pārliecināts!”
Foto: pexels
“Centrs Dardedze” piedāvā skolu pedagogiem piedalīties bezmaksas seminārā un apgūt pasaulē plaši izmantotu izglītojošu programmu “Esi pārliecināts!”, kuras mērķis ir stiprināt pusaudžu pašapziņu un veselīgu attieksmi pret savu ķermeni.

“Mūsdienās mediju un sociālo tīklu ietekmē vairāk kā jebkad agrāk bērni un jaunieši izjūt spiedienu izskatīties “perfekti” un atbilst iedomātiem ideāliem. Rezultātā daudzi pusaudži uzstāda sev nesasniedzamus mērķus, kas var būt kaitējoši un ar tālejošām sekām. Arī pedagogi, visticamāk, ir novērojuši negatīvo iespaidu, ko sabiedrības spiediens var izdarīt uz jauniešu dzīvēm – tas var apdraudēt bērnu emocionālo līdzsvaru, fizisko veselību, kā arī traucēt sasniegt katra bērna personīgo potenciālu,” norāda “Centrs Dardedze” pārstāve Vineta Āboliņa.

Pērn Baltijas valstīs veikts pētījums, aptaujājot 10 līdz 17 gadus vecas meitenes par viņu pašapziņu, kā arī attieksmi pret savu ķermeni un izskatu. Tajā noskaidrots, ka Latvijā negatīvas domas par savu izskatu traucē saskarsmē ar citiem cilvēkiem katrai otrajai meitenei, 34% tas liek izvairīties no sava viedokļa paušanas, savukārt 37% pusaudžu ietekmē viņu mērķus un ambīcijas. Katra ceturtā meitene (27%) norāda, ka bieži izjūt kaunu par to, kā izskatās.

Šobrīd Latvijā pedagogiem bez maksas pieejams seminārs un mācību materiāli, lai varētu vadīt programmu pašapziņas veicināšanai bērniem vecumā no 11 līdz 14 gadiem. Lai risinātu ar ķermeņa uztveri un pašapziņas problēmām saistītus jautājumus, programma pievēršas tādām tēmām kā izskats, skaistuma uztvere un ķermeņa tēls. Nodarbības palīdz bērniem veidot prasmes un uzvedību, kas veicina pozitīvu pašvērtējumu un ķermeņa pašapziņu.

Pedagogi tiek aicināti pieteikties semināram, kas notiks 11. oktobrī plkst. 10:00 – 13:00 tiešsaistē. Pieteikuma anketa atrodama šeit.

Piedaloties seminārā, pedagogi iegūs metodiskos materiālus piecu nodarbību vadīšanai. Šis materiāls varētu īpaši noderēt sociālo zinību skolotājiem, jo saturs atbilst mācību programmā paredzētajām tēmām, kā arī klašu audzinātājiem un citiem pedagogiem. Tāpat pieejami arī praktiski ieteikumi pusaudžu vecākiem.