PIESLĒDZIES E-KLASEI

Sestdiena, 2024. gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

8918.jpeg
Foto: European Union 2015 - European Parliament.
Valdošā koalīcija šodien vienojās izveidot darba grupu Ministru prezidentes Laimdotas Straujumas vadībā, lai turpinātu darbu pie pedagogu darba samaksas modeļa.

Izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile pēc koalīcijas sanāksmes žurnālistiem sacīja, ka pieņemts lēmums veidot darba grupu, lai precizētu darba samaksas modeļa nianses, turpinātu tās skaidrot un pilnveidot. “Šodien mēs vēl joprojām palikām pusceļā,” piebilda M. Seile.

L. Straujuma pastāstīja, ka darba grupā darbosies partiju deleģētie cilvēki, kā arī pašvaldību pārstāvji. Valdības vadītāja sagaida, ka darba grupa nonāks pie rezultāta mēneša laikā, informē ziņu aģentūra LETA.

Premjerministre arī teica, ka pedagogu darba samaksas modelim nākamā gada budžetā, līdzīgi kā šogad, tiks rezervēts finansējums no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem. Modeli plānots ieviest ar nākamā gada septembri.

Kā ziņots, M. Seile iepriekš informēja, ka jaunā atalgojuma modeļa ieviešanai nepieciešams papildu finansējums - vairāk par 10 miljoniem eiro nākamā gada četriem mēnešiem, bet 2017.gadā - aptuveni 30 miljoni eiro. Tāpat nepieciešams finansējums no pašvaldību budžetiem.

Neskatoties uz Izglītības un zinātnes ministrijas plāniem jauno pedagogu darba samaksas modeli apstiprināt līdz šīs vasaras vidum, attiecīgu noteikumu projektu virzot steidzamības kārtā, tā skatīšana ir vairākkārt atlikta.