PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

8601.jpeg
Foto: dolgachov / 123RF
Pedagogu jauno darba samaksas modeli valdība varētu izskatīt 16.jūnija sēdē. Līdz tam ir paredzētas pēdējās saskaņošanas sanāksmes.

Nākamajā pirmdienā, 8.jūnijā, Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) tiksies ar Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) pārstāvjiem, lai pārrunātu modelī iestrādātos aspektus, informē ziņu aģentūra LETA. Savukārt 9.jūnijā uz sanāksmi sanāks IZM un visas citas iesaistītas puses, lai panāktu oficiālu saskaņojumu IZM izstrādātajam modelim.

Tiekoties ar izglītības un zinātnes ministri Mārīti Seili un LIZDA jauno vadību, arodbiedrība tika informēta, ka IZM ir izskatījusi modelī iekļautos LIZDA ieteikumus, kā arī norādījusi, kādi ieteikumi pagaidām netika iekļauti.

E-klase jau informēja, ka IZM rosina jauno pedagogu darba samaksas modeli ieviest tikai nākamajā gadā, turklāt darot to divos atsevišķos posmos.

IZM joprojām turpina konsultācijas ar partneriem, un jūnija sākumā paredzēts Ministru kabinetā iesniegt apstiprināšanai normatīvo aktu paketi jaunā modeļa ieviešanai. Tomēr ieviešana nu netiek plānota šogad, kā bija paredzēts pirms tam, bet gan nākamgad.