PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 29. marts

Agija, Aldonis

11847.jpeg
Foto: 123RF
95% aptaujātie Latvijas iedzīvotāji uzskata, ka informācijas tehnoloģiju (IT) zināšanas ir būtiskas dažādu nozaru speciālistiem.

Programmēšanas prasmes svarīgi sākt apgūt jau skolas vecumā, noskaidrots tehnoloģiju uzņēmuma "Tele2 Shared Service Center" veiktajā pētījumā.

Nozares, kurās pēc respondentu domām IT zināšanas nepieciešamas visvairāk, ir telekomunikācijas, mediji un sabiedriskās attiecības, izglītība un zinātne, finanses un grāmatvedība, kā arī transports un loģistika.

Vairāk nekā puse aptaujāto Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka piemērotākais laiks, kad uzsākt apgūt programmēšanas prasmes, ir pamatskolas laikā, savukārt viena ceturtā daļa respondentu uzskata, ka programmēšanas prasmes bērniem nepieciešams apgūt jau sākumskolas vecumā.

Daļa aptaujāto ir pārliecināti, ka programmēšanas prasmju apguve skolēniem ir nepieciešama vien vidusskolā – tā uzskata 18% no aptaujātajiem. 5% no pētījuma dalībniekiem ir skeptiski un uzskata, ka programmēšanas prasmju apguve bērniem nav nepieciešama vispār.

Pētījums "Sievietes IT jomā Latvijā" veikts 2017.gada martā un aprīlī, un tajā piedalījās 748 Latvijas iedzīvotāji vecumā no 15 līdz 74 gadiem.