PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 29. marts

Agija, Aldonis

9324.jpeg
Foto: altanaka / 123RF
Latvijas skolēniem un vecākiem ir atšķirīgas vēlmes un izpratne par nākotnes sapņiem.

Tā secināts veiktajā pētījumā par Latvijas skolēnu un vecāku sapņiem nākotnē.

81% vecāku pensijas vecumā vēlas auklēt mazbērnus, taču mazāk nekā puse skolēnu patlaban vēlas, lai vecāki nākotnē auklētu viņu bērnus. Tāpat ne vienmēr saskan bērnu un vecāku sapņi tuvākajai piecgadei, tomēr abu paaudžu izteiktākā vēlme ir ceļojums ģimenes lokā, ko vēlas 43% 1.-8.klases skolēnu un 55% viņu vecāku.

Lai iepazītos ar pētījuma rezultātiem un uzzinātu, kādas ir biežākās skolēnu un viņu vecāku vēlmes tuvākajai un tālākajai nākotnei, rīt, 3.decembrī, plkst.12 Latvijas Universitātes Dabaszinātņu akadēmiskajā centrā notiks pētījuma prezentācija.

Pētījuma rezultātus prezentēs uzņēmuma CBL Life valdes priekšsēdētāja Jolanta Jērāne, kura plašāk stāstīs par bērnu sapņiem tuvākajā piecgadē, kā arī par vecāku plāniem vecumdienām. Pētījumā noskaidrots, ka gan vecākiem, gan viņu bērniem pati svarīgākā prioritāte pensijas laikā nākotnē ir spēja parūpēties par savu veselību - to norādījuši 90% vecāku un 76% skolēnu.

9.-12.klases grupas pētījuma rezultātus analizēs Rīgas Skolēnu domes prezidents Toms Reinis, par sapņiem 5.-8.klasē pastāstīs Rīgas Valda Zālīša sākumskolas 5.klases skolēns Georgs, bet jaunākos skolēnus - 1.-4.klasi - pārstāvēs Rīgas Teikas vidusskolas 2.klases skolniece Māra un Mežaparka sākumskolas 4.klases skolniece Elza.

Pētījumu veica banka Citadele sadarbībā ar E-klasi no šī gada 2.novembra līdz 18.novembrim, un tajā piedalījās 3445 Latvijas skolēni un viņu vecāki.