PIESLĒDZIES E-KLASEI

Trešdiena, 2024. gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

9360.jpeg
Foto: kuzmichstudio / 123RF
Jo vecāks kļūst skolēns, jo vairāk samazinās vēlme apmeklēt stundas un mācīties, secināts skolotāju bezmaksas apmācību programmas veiktā pētījumā.

Kā rāda pētījuma rezultāti, stundas apmeklē un ar interesi mācās 75% septiņus līdz 14 gadus veci skolēni, kamēr 15 līdz 19 gadus vecu skolēnu vidū tādu ir 67%.

Attiecīgi 25% jaunāka gadagājuma skolēnu vairāk laika velta darbam mājās un darbs stundās viņiem nepatīk. Vecāko skolēnu grupā tādu ir 33%.

Taujāti, kādā veidā mācības skolā varētu padarīt viņiem tīkamākas, 63% septiņus līdz 14 gadus veco skolēnu norādīja, ka mācības kļūtu saistošākas, ja tajās vairāk lietotu jaunās tehnoloģijas, piemēram, datorus, planšetdatorus vai interaktīvās tāfeles. Tā uzskata arī 64% 15 līdz 19 gadus vecie skolēni.

Jaunākiem skolēniem mācību process šķistu interesantāks, ja skolotājs, stāstot par mācību vielu, vairāk skaidrotu, kā to var pielietot ikdienā - 62%, vai jauno vielu mēģinātu pasniegt ar video materiālu vai filmiņu palīdzību - 46%.

Vecākiem skolēniem šādi paņēmieni neliekas tik saistoši, un tos kā motivējošus minējuši divreiz mazāk respondentu.

Vēl abu grupu skolēni atzinuši, ka noderīgi būtu jauno vielu apgūt spēļu veidā vai arī mācību procesā komunicēt ar skolotājiem un klasesbiedriem sociālajos tīklos.

Samsung Skola nākotnei. Jaunais skolēns aptaujāti 1019 skolēni un 510 skolotāji no visas Latvijas.