PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

8881.jpeg
Foto: racorn / 123RF
Pierobežas skolām novados vajadzētu noteikt izņēmuma statusu attiecībā uz minimālajām skolēnu skaita prasībām. 

Tērvetes novada domes priekšsēdētāja Dace Reinika, skaidrojot situāciju norādīja, ka kopumā Tērvetes novadā ir sekmīgi īstenots skolu reorganizācijas process, taču apdraudēta esot Augstkalnes vidusskola, un tai grūti rast kādu izeju, ja valdība noteiks līdz šim apspriesto minimālo 10.klases skolēnu skaitu līdz 14 skolēniem. Ja citviet skolēnu skaitu ietekmē arī kaimiņu novadu bērni, tad pierobežas skolas ir citādā situācijā, jo tās nevar kļūt pieejamas kaimiņu valsts bērniem un to pieejamības apkārtne ir uz pusi mazāka.

“Uz Augstkalnes vidusskolu nekad nenāks bērni no Lietuvas, līdz ar to būtu jau labi, ja būtu kādi izņēmuma nosacījumi pierobežai. Vidusskolas posmam tuvākās skolas ir uz Jelgavas pusi vai Dobelē,” uzsvēra D. Reinika.

Tērvetes novadā skolu reorganizācijas process noslēdzās 2014.gada 1.augustā. Tā paša gada 1.septembrī tika konstatēts, ka skolēnu skaits novadā palicis nemainīgs, tas nesamazinājās. Četru skolu vietā patlaban ir divas skolas - Annas Brigaderes pamatskola un Augstkalnes vidusskola ar struktūrvienību Bukaišu skola, kurā notiek bērnu mācības līdz 5.klasei, informē ziņu portāls Tvnet.