PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

31804689638_5476fab5b8_o.jpg
Foto: Valsts izglītības attīstības aģentūra
Valdība nolēma piešķirt Ministru kabineta diplomus un naudas balvas 2018.gada starptautisko mācību priekšmetu olimpiāžu uzvarētājiem, Eiropas jauno profesionāļu meistarības konkursa "EuroSkills" konkursantiem un viņu pedagogiem un profesionālo prasmju pilnveidotājiem.

Starptautiskās matemātikas, ķīmijas, bioloģijas, fizikas un informātikas olimpiādes 18 uzvarētāji un 26 viņu pedagogi par gūtajiem augstajiem sasniegumiem kopumā naudas balvās saņems 28 750 eiro. Šogad četri skolēni izcīnījuši 2.vietu, desmit - 3.vietu, bet vēl četri skolēni saņēma atzinību.

Starptautiskais jauno profesionāļu meistarības konkurss "EuroSkills 2018" notika 26.septembrī Budapeštā, Ungārijā. Tajā piedalījās 436 konkursanti no 28 Eiropas valstīm 35 prasmju konkursos. Kopvērtējumā Latvijai valstu konkurencē ir septītais labākais komandas rezultāts. Latvijas komandas konkursanti piedalījās 10 prasmju konkursos, iegūstot divas zelta, vienu sudraba un četras izcilības medaļas.

Par veiksmīgo sniegumu septiņi audzēkņi un deviņi viņu profesionālo prasmju pilnveidotāji kopumā saņems 13 200 eiro, informē aģentūra LETA.

"EuroSkills" ir starptautisks profesionālās meistarības konkurss jauniešiem, kas notiek katru otro gadu kādā no Eiropas valstīm un kurā dalībnieki salīdzina savas profesionālās prasmes ar citu valstu jauniešiem.