PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

8784.jpeg
Foto: lightpoet / 123RF
Lai izvairītos no eksāmenu uzdevumu "noplūšanas", plāno saīsināt laiku, kurā notiek necentralizēto eksāmenu darba lapu lejupielāde, informēja Valsts izglītības satura centa (VISC) pārstāve Alise Bērziņa.

Ņemot vērā pavasarī, eksāmenu sesijas laikā, notikušos pārkāpumus, kas saistīti ar eksāmenu uzdevumu noplūdi, VISC līdz nākamajai eksāmenu norisei plāno veikt virkni drošības pasākumu.

Centralizētos eksāmenus izglītības iestādes saņem papīra formātā, savukārt necentralizētos eksāmenus skolas lejupielādē minētajā Valsts pārbaudījumu informācijas sistēmā. Lai nodrošinātu, ka eksāmenu uzdevumi "nenoplūst" pirms laika, viens no VISC plānotajiem drošības pasākumiem būs necentralizēto valsts pārbaudījumu darba lapu lejupielādes laika saīsināšana Valsts pārbaudījumu informācijas sistēmā.

Informāciju par to, cik ilgs laiks eksāmenu darbu lejupielādei būs pieejams, VISC saskaņā ar Ministru kabineta noteikumi par valsts pārbaudījumu norises kārtību jāpublicē ne vēlāk kā mēnesi pirms attiecīgā valsts pārbaudes darba norises dienas, informē aģentūra LETA.

Līdz šim šis laiks no valsts pārbaudes darba materiāla elektroniskās versijas saņemšanas un atvēršanas līdz darba pildīšanas sākumam bija divas stundas. Šobrīd tiek lemts un diskutēts ar skolām, uz kādu laiku šīs divas stundas tiks samazinātas.