PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

11943.jpeg
Foto: 123RF
Valsts policija sākusi kriminālprocesu par 9.klašu vēstures eksāmena jautājumu nopludināšanu.

Kriminālprocess sākts par neizpaužamu ziņu, kas nav valsts noslēpums, atklāšanu, ja to izdarījusi persona, kas nav valsts amatpersona un kas saskaņā ar likumu ir atbildīga par ziņu glabāšanu, pastāstīja Valsts policijas preses pārstāve Gita Gžibovska.

Telekanāls LNT vēstīja, ka kādas personas izplatījušas diezgan ticamu vēstures eksāmenu viltojumu, tomēr otrdienas rītā daudzu 9.klases skolēnu mobilajos telefonos īsi pirms eksāmena sākuma tika atsūtītas īstā vēstures eksāmena lapas. To apliecina arī Valsts izglītības satura centrs (VISC), kas arī īsi pirms eksāmena sākuma no dažādiem informācijas avotiem bija saņēmis šādas ziņas.

Arī par šo gadījumu VISC vērsās policijā. Centra pārstāve Alise Bērziņa norādīja, ka šis vēstures eksāmens netiks atcelts un tas arī neietekmēs vērtējumu, jo skolēniem nav jācieš tādēļ, ka izglītības iestāžu pedagogi, iespējams, rīkojas negodprātīgi.

Jau ziņots, ka maija beigās Valsts policija sākusi kriminālprocesu par domrakstu tematu noplūdi pirms latviešu valodas centralizētā eksāmena. Policija ir noskaidrojusi personu, kura varētu būt saistīta ar šo noziegumu, taču pagaidām aizdomās turētā statuss nevienam nav piemērots, informē aģentūra LETA.