PIESLĒDZIES E-KLASEI

Sestdiena, 2024. gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

7037.jpeg
Foto: wavebreakmediamicro / 123RF
Atkārtoti izsludinātajā konkursā portāla skolas.lv redaktora amatam pieteikušies 13 cilvēki. 

Pieteikšanās redaktora amatam beidzās 13.oktobrī, un pašlaik norit konkursa 2.kārta, vēsta ziņu aģentūra LETA.

Iepriekš izsludinātais konkurss beidzās bez rezultātiem un VISC atkārtoti izsludinājis konkursu portāla skolas.lv redaktora amatam.

Pēc valdības kritikas un aizrādījumiem par iespējamo līdzekļu izšķērdēšanu ERAF līdzfinansētā portāla skolas.lv izveidē un ieviešanā Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) sākusi dienesta pārbaudi.

Ministru prezidente Laimdota Straujuma norādīja, ka valdība nevar samierināties, ka finanšu līdzekļi vairāku miljonu apmērā ir izšķērdēti un nelietderīgi izmantoti. Viņa uzsvēra, ka IZM ir jāmeklē vainīgie. "Mēs gribam, lai tiktu izvērtēta atbildība par zaudējumu radīšanu valstij," uzsvēra L. Straujuma, piebilstot, ka IZM jāvēršas tiesībsargājošās iestādēs, lai noskaidrotu vainīgos.

E-klasejau rakstīja, ka portāls skolas.lv tika veidots ar mērķi atvieglot skolotāju, skolas administrācijas, vecāku un pašu skolēnu ikdienu, nodrošinot vairākus e-pakalpojumus. Pēc portāla darba sākšanas 2008.gadā atklājās daudzas nepilnības, kas liedza pilnvērtīgi izmantot pieejamos resursus. Tad tika sākta projekta otrā kārta, kas arī nav rezultējusies veiksmīgā produktā.

Kopumā projektā ieguldīti vairāk nekā 4,5 miljoni eiro. Iespējams, ka tieši lielā summa, kas ieguldīta projekta divu kārtu realizācijai, kavē lēmuma pieņemšanu par portāla slēgšanu.