PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

9702.jpeg
Foto: wavebreakmediamicro / 123RF
Gandrīz puse profesionālās izglītības programmu absolventu, kas mācības beidza pagājušajā mācību gadā, Latvijā strādāja savā profesijā.  

Tā liecina Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) apkopotie dati.

Kā Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijā pastāstīja IZM Izglītības departamenta direktore Evija Papule, no 2014./2015.mācību gada absolventiem savā profesijā strādāja 47,93% programmu absolventu.

Kopumā aizvadītajā mācību gadā profesionālās izglītības programmas absolvēja 7004 cilvēki.

Izglītības iestāžu sniegtā informācija ministrijai liecina, ka gandrīz piektdaļa jeb 17,53% absolventu izvēlējušies turpināt savas izglītības gaitas, savukārt vēl 17,79% absolventu nodarbināti citā profesijā.

Aptuveni seši procenti absolventu devušies darba gaitās uz ārzemēm.

Par 5,96% absolventu sniegti citi dati, savukārt vēl par 4,78% absolventu IZM nav informācijas.

E.Papule skaidroja, ka situācija, kad 71,73% absolventu uzreiz pēc mācību beigām ir iekļuvuši darba tirgū, ir ļoti laba. Tāpat vēl gandrīz piektdaļa turpina izglītības procesu, kas, kā norādīja E.Papule, nodrošinās viņu labāku konkurētspēju arī turpmāk, informē ziņu aģentūra LETA.

E.Papule norādīja, ka sasniegtais rezultāts pašreizējā darba tirgus un bezdarba situācijā liecina par sekmīgiem soļiem profesionālās izglītības statusa un kvalitātes nodrošināšanā.