PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

8046.jpeg
Foto: Toms Norde / Valsts kanceleja
Ministru prezidente Laimdota Straujuma vakar, 18. martā, svinīgā ceremonijā pasniedza Ministru kabineta Diplomus. 

Ceremonijā premjerministre sveica 2013./2014.mācību gada starptautisko mācību priekšmetu olimpiāžu uzvarētājus un viņu pedagogus. Olimpiāžu laureātiem un viņu skolotājiem izmaksātas valdības piešķirtās naudas balvas 26 117 eiro apmērā, informē Ministru kabineta preses sekretāre Signe Znotiņa-Znota.

Apsveicot ar uzvarām starptautiskajās mācību olimpiādēs talantīgos Latvijas jauniešus, Ministru prezidente pauda lepnumu par jauniešu sasniegumiem: "Es esmu pārliecināta, ka par jums visiem mēs vēl daudz nākotnē dzirdēsim kā Latvijā, tā pasaulē. Gudra, zinātkāra galva un atsaucīga sirds - tās ir tās lielākās bagātības, kas var Latvijas valstij būt. Ja jūs būsiet gudri, tad zināsiet, kā sasniegt savus sapņus, ja jūs strādāsiet ar savu sirdsapziņu, tad mūsu Latvijai labi klāsies. Novēlu jums atrast savu ceļu dzīvē, un - lai jūs justu gandarījumu par sasniegto!"

Tāpat Ministru prezidente augstu novērtēja skolotāju darbu, palīdzot skolēniem sagatavoties olimpiādēm un lielu pateicību vecākiem par atbalstu jauniešu talantam.

Kopumā 2014.gadā apbalvoti 16 skolēni no visas Latvijas - Daugavpils, Aglonas, Rīgas un Cēsīm, kuri piedalījās piecās starptautiskajās mācību priekšmetu olimpiādēs: informātikā, matemātikā, fizikā, ķīmijā un bioloģijā, un 27 viņu pedagogi.

Starptautiskajās mācību priekšmetu olimpiādēs piedalās labākie dažādu pasaules valstu vidusskolu skolēni. Pagājušajā gadā Latvijas jaunieši minētajās mācību priekšmetu olimpiādēs ieguva 5 sudraba un 7 bronzas medaļas. Tas ir par 3 sudraba medaļām vairāk nekā 2012./2013.mācību gadā. Sudraba medaļas ieguva Deniss Dunaveckis starptautiskajā matemātikas olimpiādē Keiptaunā, Dienvidāfrikā, Daniels Krimans starptautiskajā bioloģijas olimpiādē Bali, Indonēzijā, Aleksejs Popovs, Aleksejs Zajakins un Kristaps Čivkulis starptautiskajā informātikas olimpiādē Taipejā, Taivānā.