PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

9045.jpeg
Foto: European Union 2015 - European Parliament
Ministru prezidente Laimdota Straujuma norāda, ka prasības tādā apmērā, kādas ir minējusi arodbiedrība, nav iespējams izpildīt.

Vakar, 29.septembrī, valdībā uzklausot izglītības un zinātnes ministres Mārītes Seiles sniegto informāciju par Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) prasībām un plāniem rīkot streiku, L. Straujuma aicināja organizāciju tomēr turpināt konstruktīvās diskusijas, kas ir sāktas ar pašvaldībām.

"Prasības, kas šobrīd ir izvirzītas, nav iespējams izpildīt," teica L. Straujuma. Lai gan ir sagaidāms, ka tiks veidota izlīgšanas komisija, kā to prasa streika procedūra, jau tagad L.Straujuma skaidri vēlas norādīt, ka tos miljonus, kas tiek prasīti, nodrošināt nebūs iespējams.

M.Seile gan atzina, ka no LIZDA vēstules neesot skaidrs, vai šo līdzekļu apjomu prasa nodrošināt viena gada laikā, vai ilgākā laika periodā, informē ziņu aģentūra LETA.

E-klase jau vēstīja, tā kā sarunas dažādos līmeņos līdz šim nav devušas vēlamos rezultātus, LIZDA uzskata par nepieciešamu sākt streika rīkošanas procedūru.