PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

37340836826_bf5a589fa7_o.jpg
Foto: Photo: Arno Mikkor (EU2017EE)
Ministru prezidents Māris Kučinskis, Latvijas Darba devēju konfederācija (LDDK) un Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība (LBAS) rosina jauno valdību neveikt būtiskas izmaiņas nodokļos, kā arī sāktajās veselības un izglītības nozaru reformās.

Trešdien pēc sociālo partneru un valdību veidojošajā Nacionālās trīspusējās sadarbības padomes (NTSP) sēdes M.Kučinskis žurnālistiem stāstīja, ka nākamajai valdībai nevajadzētu veikt būtiskas izmaiņas nodokļu politikā.

"Nodokļu politika ir katras jaunās valdības dienaskārtībā, tomēr šī valdība ar uzņēmējiem iepriekš ir vienojusies, ka nodokļu jomā ir jābūt stabilitātei, nevis straujām pārmaiņām," pauda premjers.

Tāpat M.Kučinskis atzina, ka nevajadzētu veikt izmaiņas sāktajās veselības nozares reformās. "Svarīgi ir neizjaukt veselības apdrošināšanas sistēmu, kā arī jāsaglabā e-veselības uzsāktais kurss," piebilda Ministru prezidents.

Arī LBAS vadītājs Egils Baldzēns atzina, ka nākamajai valdībai vajadzētu nodrošināt, ka veselības aprūpes finansējums 2020.gadā sasniedz 4% no iekšzemes kopprodukta. Tāpēc arī turpmāk ir jāpieņem lēmumi par finansējuma pieaugumu veselības nozarei, lai pildītu apņemšanos mazināt rindas, nodrošināt kompensējamos medikamentus un palielinātu mediķu darba samaksu.

E.Baldzēns arī aicināja nodrošināt pedagogu darba samaksa pieaugumu, kā arī risināt jautājumu par sociālās aprūpes darbinieku darba samaksu, informē aģentūra LETA.

Savukārt LDDK ģenerāldirektore Līga Meņģelsone uzsvēra, ka uzņēmējiem ir svarīga stabilitāte, tāpēc viņa rosināja nākamo valdību neveikt "asus pagriezienus" līdzšinējā politikā. "Līdz šim ir pieņemti svarīgi lēmumi nodokļu politikā, kurus nevajadzētu atcelt," sacīja darba devēju organizācijas vadītāja.