PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

8962.jpeg
Foto: ndul / 123RF
Šodien, 16.septembrī, plkst.10:30 Rīgas Teikas vidusskolā notiks preses konference, kurā klātesošie tiks iepazīstināti ar mācību programmu "Datorika".

Pilotprojekta ietvaros tā šogad tiek īstenota 157 Latvijas skolās. Pēc preses konferences mediju pārstāvjiem būs iespēja ielūkoties "Datorikas" stundas norisē kopā ar 1.klases skolēniem.

Preses konferencē ir aicināti piedalīties:

· Guntars Catlaks, Valsts izglītības satura centra vadītājs, kurš stāstīs par pilotprojekta mērķiem, pamatojumu un tālāko attīstību.

· Ineta Upeniece, Valsts izglītības satura centra Vispārējās izglītības satura nodrošinājuma nodaļas vadītāja

· Guntis Štamers, četru bērnu tēvs un informācijas tehnoloģiju (IT) speciālists, sniegs vecāku redzējumu par IT zināšanu nepieciešamību.

· Maksims Jegorovs, Accenture Latvia vadītājs, stāstīs par uzņēmuma atbalstu IT izglītības jomā, kā arī skaidros tendences darba tirgū, kur arvien nepieciešamākas ir tieši IT zināšanas.

· Dace Tomsone, Grobiņas ģimnāzijas informātikas skolotāja un viena no skolotājām, kas piedalījās mācību materiāla izstrādē, skaidros, kādēļ šāds mācību saturs ir nepieciešams.

Mācību programmas "Datorika" apgūšana paredz agrāku digitālo kompetenču attīstīšanu skolēniem, kas noderēs ikdienā informācijas iegūšanai, apstrādei, analīzei un veidošanai, kā arī efektīvai informācijas un komunikācijas tehnoloģijas izmantošanai mācību procesā. Valsts izglītības satura centrs (VISC) skolām piedāvā aprobācijai piecas programmas, kas paredzētas dažādām klašu grupām ar atšķirīgu zināšanu un specializācijas līmeni.

VISC sadarbības līguma ietvaros "Datorikas" kursa metodisko materiālu izstrādi, izvietošanu un uzturēšanu izglītības portālā startit.lv nodrošina informācijas tehnoloģiju uzņēmums Accenture Latvija.