PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 29. marts

Agija, Aldonis

12096.jpeg
Foto: Foto: Juris Vīgulis / Saeimas Administrācija
Šodienas mainīgajā pasaulē skolotājiem ir jāmāk ieinteresēt un aizraut skolēnus.

Tā svinīgā ceremonijā Rīgas pilī apbalvojot Ata Kronvalda balvas ieguvējus, kā arī pasniedzot Lielās un Mazās pūces balvu labākajām Latvijas skolām, sacīja Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Valsts prezidenta kancelejā informēja, ka Ata Kronvalda balva šogad tika pasniegta Daugavpils Krievu vidusskolas-liceja ķīmijas skolotājai Irinai Halatinai, Draudzīgā aicinājuma Cēsu novada ģimnāzijas latviešu valodas un literatūras skolotājai Dacei Eglītei, Rīgas Klasiskās ģimnāzijas ekonomikas un sociālo zinību skolotājam Dzintaram Dvinskim, Rēzeknes valsts poļu ģimnāzijas vēstures skolotājai Sandrai Tarandai, Popes pamatskolas vizuālās mākslas, mājturības un tehnoloģiju skolotājai Ingrīdai Andersonei, kā arī Rudzātu vidusskolas bioloģijas, ķīmijas skolotājai Jolantai Ļubkai-Tarasovai un Siguldas Valsts ģimnāzijas bioloģijas skolotājai Vairai Siliņai.

Savukārt "Lielās pūces" balvu pasniedza skolām, kuras reitingā ir visaugstāk novērtētas par darbu ar talantīgiem skolēniem. Lielo skolu grupā reitinga augšgalā ierindojās Rīgas Valsts 1.ģimnāzija, Daugavpils Krievu vidusskola-licejs, Āgenskalna Valsts ģimnāzija, Cēsu Valsts ģimnāzija un Daugavpils Valsts ģimnāzija. Savukārt mazo skolu grupā visaugstāk novērtētas Rīgas Tehniskās universitātes Inženierzinātņu vidusskola, Preiļu 1.pamatskola, Rīgas 89.vidusskola, Auces vidusskola, kā arī Majoru vidusskola.

Valsts prezidents apbalvoja arī Zvaigžņu reitinga skolas - Rīgas Valsts 1.ģimnāziju, Siguldas Valsts ģimnāziju, Rīgas 89.vidusskolu, Aizkraukles novada vidusskolu, Rīgas 25.vidusskolu, kā arī Rīgas 10.vidusskolu, informē aģentūra LETA.

R.Vējonis pateicās Latvijas skolotājiem par paveikto darbu skolēnu izglītošanā un norādīja, ka, sagatavot bērnus un jauniešus nākotnes nezināmajiem un neparedzamajiem apstākļiem - tas ir arī liels izaicinājums. "Skolotāji visā Latvijā ar savu nesavtīgo darbu ne tikai sniedz zināšanas Latvijas bērniem un jauniešiem, bet arī liek pamatus stiprai un zinošai Latvijai", uzsvēra Valsts prezidents.

Bet uzrunājot klātesošos jauniešus, R.Vējonis tiem novēlēja savas zināšanas izmantot, lai stiprinātu Latviju. Tāpat viņš pauda pārliecību, ka Latvijas jaunieši būs tie, kuri veidos valsti nākamajā simtgadē, tādēļ uz viņu pleciem ir liela atbildība.