PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

6581.jpeg
Foto: romrodinka / 123RF
Jaunajā mācību gadā izglītības iestādēs turpinās pastiprināti uzraudzīt izglītojamo drošību, kā arī meklēs risinājumus jauna tehniskā aprīkojuma nodrošināšanai. 

Tā lēma Rīgas pašvaldības un Izglītības un zinātnes ministrijas pārstāvju, kā arī izglītības iestāžu vadītāju kopsapulcē.

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Eiženija Aldermane pašvaldības izglītības iestāžu vadītājus aicināja nopietni pievērsties nepieciešamajiem izglītojamo drošības pasākumiem, vēsta ziņu aģentūra LETA.

"Mēs bieži saņemam zvanus no audzēkņu vecākiem, kuri sūdzas, ka bērns nevēlas iet uz skolu, jo viņam ir bail," skaidroja E. Aldermane.

Arī Izglītības kvalitātes valsts dienesta pārstāvis Maksims Platonovs atzina, ka vairāk nekā 450 iesniegumos, kas saņemti šī gada pirmajā pusē, minētie problēmjautājumi skāruši tieši izglītojamo drošību, tādēļ to turpinās pastiprināti uzraudzīt. M. Platonovs minēja, ka turpmāk izglītības iestāžu darba devējiem, pieņemot darbā noteiktu personu, ne retāk kā reizi gadā būs jāpārbauda šīs personas sodāmība jeb atbilstība Bērnu tiesību aizsardzības likumam.

Daudzi pedagogi gan atzina, ka jautājums par izglītojamo drošību pilsētā patlaban ir labā līmenī. Problēma, kas pašlaik būtiski satrauc izglītības iestāžu vadību, ir laba tehniskā aprīkojuma nepieciešamība. Sevišķi trūkst jaunu datoru.

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs skaidroja, ka ir informēts par moderna tehniskā aprīkojuma trūkumu izglītības iestādēs, šo problēmu mēģinās atrisināt turpmāko trīs gadu laikā.