PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

8552.jpeg
Foto: dolgachov / 123RF
Projekta Skolas.lv īstenošana valsts budžetā radījusi zaudējumus 3,55 miljonu eiro apmērā, liecina Valsts kontroles (VK) revīzijas ziņojums. 

Minēto summu veido 1,99 miljoni eiro valsts budžeta finansējuma, kā arī ERAF finansējums 1,536 miljonu eiro apmērā, ko ar valdības lēmumu nolemts segt no valsts budžeta līdzekļiem, informē ziņu aģentūra LETA.

Projekta mērķis bija radīt vienotu, publisku, interaktīvu piekļuves vidi visai ar izglītības procesu saistītajai informācijai iesaistītajām un ieinteresētajām pusēm. Tika plānots, ka projekta rezultātā portālsSkolas.lv kļūs par vienotu piekļuves punktu ar izglītības procesu saistītas informācijas iegūšanai un dažādu e-pakalpojumu saņemšanai un iegūšanai. Projekta kopējās izmaksas plānotas 3,528 miljonu eiro apmērā.

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) jau 2012.gadā bija informēta par iespējamiem trūkumiem projekta īstenošanā, jo piesaistītie eksperti secināja, ka projekta piedāvātā funkcionalitāte papildina jau pieejamās iespējas citos portālos un projekta izmaksas ir nepamatoti augstas, tādējādi noslēgtais līgums ir valstij neizdevīgs un tas jālauž. Tomēr IZM šādi nerīkojās, bet, tieši pretēji, iesniedza maksājuma pieprasījumu 1,98 miljonu eiro apmērā.

VK konstatēja, ka IZM nav sasniegusi projekta Skolas.lv mērķi.