PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

e-book-ebook-firewood-1475272.jpg
Foto: Pexels
Latvijas bibliotēkās turpmāk bez maksas pieejama digitālā platforma "3td e-grāmatu bibliotēka", kas dos iespēju bez maksas lasīt latviešu autoru darbus e-grāmatas formātā tiešsaistē, informēja Kultūras informācijas sistēmu centrs (KISC) pārstāve Ilma Elsberga.

Turpmāk ikvienam publisko bibliotēku apmeklētājam būs iespēja bez maksas lasīt latviešu autoru darbus e-grāmatas formātā tiešsaistē - mobilajā ierīcē vai datorā. "3td e-grāmatu bibliotēka" turpina publisko bibliotēku attīstības projektu "Trešais tēva dēls" ("3td"), kura laikā publiskās bibliotēkas tika nodrošinātas ar datoriem un interneta pieslēgumu.

"Izmantojot tehnoloģiju iespējas, mēs izvēlamies jaunus risinājumus un piedāvājam kvalitatīvu saturu bibliotēku lasītājiem. "3td e-grāmatu bibliotēka" ir vēl viens moderns un atraktīvs veids, lai uzrunātu lasītāju, veicinātu lasīšanas tradīciju un popularizētu latviešu literatūru, īpaši jaunatnes vidū," pauda KISC direktors Armands Magone.

Platformu nodrošina KISC sadarbībā ar SIA "Tieto Latvia" un apgādu "Zvaigzne ABC". Šobrīd tīmekļa vietnē "www.3td.lv" pieejamas vairāk nekā simt apgāda "Zvaigznes ABC" izdevumu - gan latviešu literatūras klasika, gan arī mūsdienu autoru grāmatas. Lai piekļūtu e-grāmatām, interesentiem jaunajā platformā jāveic reģistrācija, izmantojot bibliotēkas e-kataloga autorizācijas datus - lietotāja vārdu un paroli, informē aģentūra LETA.

Turpmāk paredzēts ne tikai papildināt "3td e-grāmatu bibliotēkas" saturu ar jauniem darbiem, bet arī attīstīt platformas izmantošanas iespējas, iekļaujot to vienotajā Latvijas e-pakalpojumu sistēmā. Jaunās platformas lietotāji aicināti sniegt priekšlikumus tās turpmākai papildināšanai un attīstīšanai.