PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 18. aprīlis

Jadviga, Laura

7707.jpeg
Foto: dolgachov / 123RF
Vērtējot jaunā darba samaksas modeļa izstrādes gaitu, pedagogi izsaka bažas, ka Izglītības un zinātnes ministrija varētu neiekļauties izstrādei atvēlētajos termiņos.

Tā pēc vakar notikušās daba grupas sanāksmes secināja vairāki darba grupas locekļi. Bažas pastāv tādēļ, ka pagaidām vēl aizvien nav sācies modeļa aprobācijas otrais posms, kuram vajadzēja sākties vēl pagājušajā nedēļā. Neskatoties uz to, ka pastāv uztraukums, viņi pozitīvi vērtē to, ka pedagogu algu jautājums "ir izkustējies no vietas".

Tomēr Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) valsts sekretāra pienākumu izpildītāja Evija Papule aģentūrai LETA skaidroja, ka galvenie procesi notiek laikus un darbs pie modeļa tiks pabeigts tam paredzētajā laikā.

Arī Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība cer, ka viss notiks laikus, jo pašreizējais darba grupas un ministrijas darbs viešot pozitīvas cerības.

E-klase jau informēja, ka IZM izstrādājusi divus jaunus pedagogu darba samaksas modeļus, viens no kuriem paredz pašreizējā modeļa Nauda seko skolēnam pilnveidi, bet otrs - pāreju uz pilna laika darba slodzi.

Tāpat ziņots, ka šī gada budžetā nav iekļauta pozīcija finansējumam jaunā modeļa ieviešanai. Valdība gan IZM, gan tās sociālajiem un sadarbības partneriem solīja rast nepieciešamos līdzekļus gadījumā, ja modelis tiks izstrādāts.