PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

9520.jpeg
Foto: hxdbzxy / 123RF
Izglītības un zinātnes ministra amatam izvirzītais Saeimas deputāts Kārlis Šadurskis augstākās izglītības nozares jautājumos vērtējams kā profesionālis.

Tā ziņu aģentūrai LETA atzina Rektoru padomes priekšsēdētājs Arvīds Barševskis.

Viņš sacīja, ka, nākot no augstākās izglītības nozares, K.Šadurskis pārzina jomu, līdz ar to "visam būtu jābūt labi", kā arī varētu būt sagaidāma lielāka pievēršanās tieši šim sektoram.

A.Barševskis uzsvēra, ka K.Šadurska rīcībai ir jābūt vērstai uz nozares attīstību, jo jau ilgus gadus nozare nav tikusi pienācīgi finansēta. Tādēļ K.Šadurskim būtu jāpievēršas arī augstākās izglītības finansēšanas modeļa turpmākajai ieviešanai.

Neskatoties uz to, ka A.Barševskis jau "piedzīvojis" K.Šadurska iepriekšējo darbu izglītības un zinātnes ministra amatā, secinājumus par viņa potenciālo darbību viņš varētu veikt, vien ieraugot reālās darbības. A.Barševskim neliekas, ka K.Šadurskis būs kūtrs reformu ieviesējs, turklāt viņš uzsvēra, ka reformas var veikt arī klusām, par to nebļaustoties.

Raugoties uz pašreizējo ministrijas vadību, sagaidāms citāds darba stils un piegājiens, jo izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile nāca no vispārējās izglītības nozares, vairāk uzmanības, iespējams, pievēršot pedagogu atalgojuma problemātikai un skolu tīkla sakārtošanai. K.Šadurska vadībā redzamāks varētu kļūt augstākās izglītības sektors, sprieda A.Barševskis.