PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

11315.jpeg
Foto: donaveh / 123RF
Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments izsludinājis konkursu bērnu un jauniešu brīvā laika aktivitāšu organizēšanai 2017.gada vasarā. 

Pašvaldība konkursu rīko, lai piešķirtu finanšu līdzekļus projektiem, kas nodrošina bērnu un jauniešu brīvā laika aktivitātes skolēnu vasaras brīvlaikā, sekmējot viņu vērtīborientāciju, aktīvu līdzdalību, kā arī iesaistīšanos fiziskās nodarbībās, informē departamenta pārstāve Indra Vilde.

Aicinātas piedalīties biedrības un nodibinājumi, kuri organizē darbu ar bērniem un jauniešiem un savu darbību veic Rīgas administratīvajā teritorijā.

Tiks atbalstīti projekti, kur paredzētas fiziskas aktivitātes, kas neprasa mērķtiecīgu, ilglaicīgu iepriekšēju sagatavotību attiecīgā sporta veidā, piemēram, atklātie treniņi, amatierturnīri un tamlīdzīgas aktivitātes. Finansējums tiks piešķirts projektiem, kas īstenos radošas darbnīcas, ielu kultūras festivālus, āra dzīves pasākumus ar piedzīvojumu izglītības elementiem, ar pilsētas izzināšanu saistītus pasākumus, nodarbes, kas pozitīvi ietekmē sociālo un fizisko vidi vietējās apkaimēs, kā arī ar Latvijas valsts simtgades atzīmēšanu saistītas aktivitātes.

Konkursa nolikums paredz, ka iesniegtie projektu pieteikumi dalās divās grupās - mazo projektu grupa vienreizēju pasākumu organizēšanai, kuriem iespējams pieprasīt finansējumu līdz 1400 eiro, un lielo projektu grupa aktivitāšu ciklu organizēšanai, kuriem iespējams pieprasīt finansējumu līdz 5000 eiro.

Pretendentam projekta īstenošanai jānodrošina finanšu līdzekļu līdzfinansējums ne mazāk kā 5% apmērā no kopējām projekta izmaksām, informē aģentūra LETA.

Projektu pieteikumi jāiesniedz Izglītības, kultūras un sporta departamenta Klientu apkalpošanas centrā līdz 10.aprīlim.