PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

10701.jpeg
Foto: goodluz / 123RF
Rīgas domes sadarbībā ar Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldi izsludina projektu konkursu jauniešiem  “Saliedēti dažādībā”.

Konkursā, kuru organizē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments (RD IKSD), aicina piedalīties Rīgas vispārējās vidējās izglītības iestāžu 10. – 12. klašu skolēnus un profesionālās vidējās izglītības mācību iestāžu audzēkņus, izveidojot komandu piecu skolēnu un viena pedagoga sastāvā.

Pasākumu organizē, lai veicinātu skolu jaunatnes tiesisko izglītošanu par pilsonības, sabiedrības integrācijas, cilvēktiesību jautājumiem un raisītu izpratni par valstī notiekošajiem demokrātijas procesiem, kā arī, lai sekmētu jauniešu līdzdalību pilsoniskas un saliedētas sabiedrības veidošanā Latvijā. Maksimālais finansiālais atbalsts vienam projektam ir paredzēts 600 eiro apmērā.  

Konkurss norisināsies trīs kārtās- projektu pieteikumu konkurss, projektu īstenošana un noslēguma pasākums, erudīcijas konkurss, kā arī galvenās balvas – ceļojuma uz ārvalstīm - ieguvēja noskaidrošana. Jauniešu komandas tiek aicinātas sagatavot un iesniegt projektu pieteikumu par kādu no šādam tēmām:

  • valstiskās piederības stiprināšana – pilsonības iegūšanas veicināšana, pilsonības prestiža paaugstināšana, kopīgo valstisko vērtību izpratnes veicināšana un latviešu valodas vides stiprināšana;
  • pilsoniskās līdzdalības un savstarpējās sadarbības veicināšana politikas veidošanā, lēmumu pieņemšanā un īstenošanā;
  • iecietības veicināšana un jebkādas diskriminācijas novēršana – etniskās saskaņas un starpkultūru dialoga (starp indivīdiem, grupām ar dažādu etnisko, kultūras, reliģisko un valodas pamatu) veicināšana, kā arī sabiedrībā valdošo stereotipu mazināšana pret dažādām sabiedrības grupām;
  • sabiedrības pārstāvju iesaistīšana un pašu ieguldījums apkārtējās dzīves vides kvalitātes uzlabošanā, tajā skaitā brīvprātīgā darba veikšanā;
  • sabiedrības informēšana par pilsoniskās līdzdalības, sabiedrības integrācijas, cilvēktiesību jautājumiem. 

Projektu pieteikumi jāiesniedz līdz 25.novembra plkst. 16.00 RD IKSD Klientu apkalpošanas centrā, Kr. Valdemāra ielā 5 un vienlaikus jānosūta elektroniskā veidā uz e-pasta adresi: [email protected].

Konkursa nolikums un saistošie dokumenti publicēti RD IKSD tīmekļa vietnē sadaļā “Finansēšanas konkursi”.

Papildinformācija pieejama pie Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Projektu un sabiedrības integrācijas nodaļas projektu vadītājas Ilzes Meilandespatālrunis 67181657 vai e-pastu: [email protected].