PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

68418314_s.jpg
Foto: 123RF Stock Photo
Pirmdien un otrdien, 26.jūnijā, Latvijā pirmo reizi norisinās Eiropas studentu jaunuzņēmumu fināls "Europe Enterprise Challenge", kas pulcē 16 labākās studentu jaunuzņēmumu ("start-up") komandas no visas Eiropas, informēja Latvijas izglītības organizācijā "Junior Achieviement Latvija".

Katra komanda ir uzvarējusi savas valsts mēroga finālā un Rīgā sacenšas par "JA Europe" labākā jaunuzņēmuma titulu.

Eiropas studentu jaunuzņēmumu fināls pirmdien atklāts ar dalībnieku prezentācijām un turpināsies 26.jūnijā, kad no plkst.13.30 līdz 16.15 "Swedbank" galvenajā ēkā (Balasta dambis 15) žūrijai un ikvienam interesentam būs iespēja apmeklēt un iepazīties ar jaunuzņēmumu izstrādātajiem produktiem, biznesa idejām "Start-Up" izstādē.

Starp labākajām Eiropas jaunuzņēmumu biznesa koncepcijām rodami tādi izstrādājumi kā, piemēram, automašīnu tehnisko problēmu diagnostikas viedrisinājums, lietu interneta risinājums gudrai kravu pārvadāšanai, biodegviela no atkritumiem, risinājums sociālās uzņēmējdarbības veicināšanai Āfrikā vai, piemēram, restorāns, kur ēdienkarti nosaka paši apmeklētāji.

Latviju konkursā pārstāv jaunuzņēmums "Plūkt" no Banku augstskolas, kura produkts ir īpaši atlasītas, ar rokām plūktas ziemeļu pļavu augu tējas, informē aģentūra LETA.

"Pasākums ir nozīmīgs notikums, lai iedvesmotu un iedrošinātu Latvijas jauniešus veidot savus uzņēmumus, inovēt, tīkloties, testēt un transformēt, iespējams, īstenot arī trakas biznesa idejas mūsdienīgos, pieprasītos un inovatīvos produktos, kurus piedāvāt ne tikai Latvijas, bet arī pasaules tirgū. Pulcinot Rīgā labākos Eiropas jaunuzņēmumus, mēs stiprinām Latvijas "start-up" ekosistēmu un radām iespējas jauniešiem sevi parādīt, dibināt kontaktus un gūt neaizstājamu pieredzi," uzsvēra "JA Latvija" valdes priekšsēdētājs Jānis Krievāns.

Komanda, kas iegūs Eiropas labākā jaunuzņēmuma titulu, balvā saņems 2000 eiro. Tiks pasniegtas arī speciālbalvas - "Avanade Digital Innovation Award" konkursa inovatīvākā produkta radītājiem, kas saņems 1000 eiro naudas balvu un iespēju tikties ar ASV tehnoloģiju uzņēmuma "Avanade" vadības komandu, un "Visa Digital Commerce Everywhere Award" komerciāli perspektīvākajam jaunuzņēmumam, kas iegūs 1000 eiro naudas prēmiju un iespēju apmeklēt "Visa" inovāciju centru 2019.gada rudenī Londonā. Īpašā nominācijā "Accenture Meaningful Innovation Youth Award" uzvarētāju komanda, kas radījusi inovāciju ar vislielāko pievienoto vērtību, vēršot cilvēku dzīves pasaulē labākas, balvā saņems 1000 eiro un "Accenture" vadības konsultācijas biznesa attīstībai.

Katru gadu "JA Europe" "Start-Up" programmā iesaistās vairāk nekā 14 000 Eiropas augstskolu un universitāšu studentu, iegūstot iespēju gūt pieredzi, kā ir veidot savu biznesu visos tā aspektos. Programma stiprina Eiropas jaunuzņēmumu ekosistēmu, mazina jauniešu bezdarbu un veicina studentu biznesa ideju īstenošanu reālā uzņēmējdarbībā, kurā jaunieši gūst pieredzi uzņēmuma veidošanā, problēmu risināšanā, inovāciju radīšanā, risku vadībā. Programmas absolventi turpina attīstīt uzņēmējdarbības prasmes, veidojot ilgtspējīgus uzņēmumus.