PIESLĒDZIES E-KLASEI

Sestdiena, 2024. gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

9698.jpeg
Foto: Junior Achievement Latvija / Attēlā: Pavasara gadatirgus 2014.
Šonedēļ, 24. un 25.martā, Rīgā norisināsies ikgadējais skolēnu mācību uzņēmumu gadatirgus.

Pirmajā gadatirgus dienā piedalīsies 90 skolēnu mācību uzņēmumi no Rīgas skolām un deviņi studentu uzņēmumi, savukārt jau nākamajā dienā tirgosies 137 mācību uzņēmumi no visas Latvijas, informē ziņu aģentūra LETA.

Abas dienas jaunieši piedāvās plašu produkcijas klāstu - kosmētiku, dažādus interjera priekšmetus, rotaslietas, arī velosipēdus, videospēles un daudzas citas lietas. Piemēram, uzņēmums no Varakļāniem "Burned wood" piedāvās koka auskarus ar latviešu etnogrāfiskajām zīmēm, savukārt uzņēmums no Āgenskalna ģimnāzijas pārdos dabīgus un ērti izmantojamus statīvus telefoniem un planšetdatoriem. Tikmēr no Gulbenes novada valsts ģimnāzijas skolēnu uzņēmuma "Woodbrush" varēs iegādāties koka zobu sukas ar apdruku.

"Junior Achievement" rīkotais gadatirgus notiks tirdzniecības centrā "Domina Shopping", un tajā varēs aplūkot un iegādāties dažādus skolēnu izveidoto uzņēmumu piedāvātos izstrādājumus, informē "Junior Achievement" Latvija" pārstāve Dagnija Dižbite-Svarinska.

Gadatirgus laikā jaunie uzņēmumi tiks vērtēti un apbalvoti septiņās nominācijās: "Sociāli atbildīgs uzņēmums", "Inovatīva biznesa ideja", "Labākais stends", "Labākā pārdošanas komanda", "Videi draudzīgs produkts", "Komerciālākais produkts"  un  "Uz zināšanām balstīts produkts".