PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

8880.jpeg
Foto: doodkoalex / 123RF
Ērtākai Skolēna e-kartes pieteikšanai izstrādāts jauns e-pakalpojums Pieteikšanās Skolēna e-kartei, kurā skolēnu vecāki attālināti var pieteikt jaunas kartes izgatavošanu. 

Jaunā kārtība šogad attiecas uz 5. un 10.klases skolēniem, jo viņu kartēm beidzas derīguma termiņš, kā arī uz tiem skolēniem, kuri maina skolu, informēja Rīgas domes pārstāve Dzintra Āboliņa.

Jaunais e-pakalpojums ir pieejams no šodienas. Vecākiem pieteikums Skolēna e-kartes izgatavošanai jāaizpilda portālā www.eriga.lv, kurā dati par skolēnu un skolu, kurā tas mācās, tiks atlasīti automātiski. Pieteikumam klāt būs jāpievieno skolēna fotogrāfija. Pašvaldības SIA Rīgas satiksme attālināti izgatavos Skolēna e-kartes, pamatojoties uz iesniegtajiem datiem, un nogādās tās attiecīgajās skolās, kur skolas direktors tās parakstīs un izsniegs skolēniem, informē ziņu aģentūra Leta.

Vecāki tiek īpaši lūgti to izdarīt līdz 31.augustam, lai jaunās e-kartes varētu nogādāt uz skolām. Pēc šī datuma tās varēs saņemt tikai Rīgas satiksmes klientu apkalpošanas centros.

Pieteikties Skolēna e-kartei joprojām var arī klātienē Rīgas satiksmes klientu apkalpošanas centros.

Jaunā kārtība šogad vēl neattieksies uz pirmās klases skolēniem. Viņiem e-kartes tiks izgatavotas saskaņā ar skolas sagatavoto kolektīvo pieteikumu, klāt pievienojot skolēnu fotogrāfijas. Pārējām skolēnu klašu grupām Skolēna e-kartes nav jāmaina. Savukārt 11. un 12.klases skolēniem, lai saņemtu atlaidi braukšanai sabiedriskajā transportā, sava Skolēna e kartē būs jāpagarina e-talona biļešu automātos.

Skolēna e-karte paredzēta kā Rīgas pilsētas pašvaldības vispārējās izglītības iestāžu skolēna apliecība un lietotājiem piešķir tiesības saņemt Rīgas pašvaldības un pašvaldības kapitālsabiedrību (Rīgas iestāžu), ka arī pašvaldības sadarbības partneru atvieglojumus, pakalpojumus un priekšrocības.