PIESLĒDZIES E-KLASEI

Sestdiena, 2024. gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

10526.jpeg
Foto: tatyanagl / 123RF
Rīgas pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēs pašlaik notiek pedagogu algu tarifikācijas process. 

Oktobra pirmajā nedēļā būs redzams, vai bērnudārzos ir pedagogu trūkums, stāstīja Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta pārstāve Indra Vilde.

Šobrīd Rīgas pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēs notiek tarifikāciju process, un oktobra pirmajā nedēļā departamentā būs informācija, vai iestādes uzrāda vakances, informē aģentūra LETA.

I.Vilde norādīja, ka katru gadu visaktīvāk pedagogi tiek meklēti tieši mācību gada sākumā.

Informācija departamenta tīmekļa vietnē liecina, ka šobrīd tiek meklēti 147 pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogi. Lai gan I.Vilde informēja, ka šajā interneta vietnē pedagogus meklē ne tikai Rīgas pašvaldības pirmskolas, bet arī privātie bērnudārzi un pirmsskolas izglītības iestādes citās pašvaldībās, tomēr vairums sludinājumu attiecās uz Rīgas pašvaldības bērnudārziem.

Pašvaldības pārstāve informēja - lai risinātu iespējamo vakanču jautājumu un pirmsskolas pedagogu deficītu, Rīgas pilsētā kā alternatīva esošajam modelim, kur strādā divi pedagogi un viens skolotāja palīgs, jau vairākus gadus tiek īstenots modelis, kurā mācības nodrošina viens pedagogs un divi skolotāja palīgi. Ieviešot jauno atalgojuma modeli, Rīgas pilsētas pirmskolās tiek saglabāts pašreizējais 12 stundu darba režīms.

Rīgas pašvaldības pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogiem no 1.septembra ir nodrošināta minimālā mēneša darba alga par likmi 680 eiro. Savukārt no nākamā gada 1.janvāra Rīgas pašvaldība pirmsskolu pedagogiem samaksu par darba likmi paaugstinās 50 eiro apmērā, palielinot darba samaksu līdz 730 eiro.

Rīgas pirmskolu pedagogiem ir piemērotas atlaides Rīgas sabiedriskajā transportā, un ar 2017.gadu tiek plānotas arī veselības apdrošināšanas polises Rīgas izglītības iestāžu darbiniekiem.