PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

10874.jpeg
Foto: Jānis Romanovskis / Publicitātes foto, Rīgas dome
25.novembrī tika sumināti Rīgas labākie interešu izglītības pedagogi un audzēkņi Gada balva interešu izglītībā šogad piešķirta 23 cilvēkiem.

Par mūža ieguldījumu interešu izglītībā apbalvojumu saņēma Rīgas 45.vidusskolas koncertmeistars Juris Kļava un bērnu un jauniešu centra "Daugmale" interešu izglītības skolotājs Konstantīns Haldins, informē Rīgas dome.

Šogad Gada balvai bija izvirzīts 61 nominants, no tiem viskuplākā skaitā bija pieteikti kultūrizglītības, vizuālās un vizuāli plastiskās mākslas pasniedzēji. Kopskaitā par dažādu devumu interešu izglītībā balvas saņēma 23 laureāti - 11 par ieguldījumu interešu izglītībā, divi par mūža ieguldījumu šajā nozarē, deviņi par sasniegumiem un viens nominācijā "Debija interešu izglītībā".

Balvu par debiju interešu izglītībā saņēma Rīgas Valsts 2.ģimnāzijas pulciņa "Ievads modernajās tehnoloģijās" interešu izglītības skolotāja Virgīnija Vītola.

Par ieguldījumu interešu izglītībā tika sveikti bērnu un jauniešu centra "Mīlgrāvis" direktora vietniece, Zīmēšanas un gleznošanas pulciņa interešu izglītības skolotāja Ingrīda Irbe, bērnu un jauniešu centra "Rīgas Skolēnu pils" modes dizaina pulciņa "Modes akadēmija" interešu izglītības skolotāja Elga Šmite un Rīgas Interešu izglītības metodiskā centra vadītāja, "Rīgas Skolēnu pils" kamerkora "Tonika" vadītāja Inga Cimiņa.

Tāpat balvas par ieguldījumu interešu izglītībā saņēma bērnu un jauniešu centra "Kurzeme" Datorzinību studijas interešu izglītības skolotāja Marija Bernupe-Bernhofe, Āgenskalna sākumskolas tautas deju kolektīva "Āģītis" interešu izglītības skolotāja Evija Urbanoviča, Rīgas 60.vidusskolas pulciņa "Vides pētnieki" interešu izglītības skolotāja Taisija Kiseļova un bērnu un jauniešu centra "Kurzeme" kuģu modeļu laboratorijas interešu izglītības skolotājs Verners Rugājs.

Balvas par ieguldījumu interešu izglītībā saņēma arī Rīgas Lietuviešu vidusskolas muzeja pedagogs, folkloras kopas interešu izglītības skolotājs Rolands Žalnierus, Rīgas 33.vidusskolas Ugunsdzēsības sporta pulciņa interešu izglītības skolotājs Aleksandrs Kļitončiks, Rīgas Franču liceja zēnu un jauktā kora "Mēs lidosim", 3.-4.klašu meiteņu ansambļa un meiteņu kora interešu izglītības skolotājs Jānis Veļičko un Rīgas 37.vidusskolas Atlētiskās vingrošanas pulciņa interešu izglītības skolotājs Jānis Zicāns.

Savukārt par sasniegumiem interešu izglītībā balvas saņēma Rīgas Juglas vidusskolas skolotājas Sandras Ulmanes vadītā keramikas pulciņa "Domiņa" audzēknis Dagnis Timofejevs, bērnu un jauniešu centra "Bolderāja" skolotājas Zojas Golubevas vadītā Dambretes pulciņa audzēkne Jeļena Česnokova un tehniskās jaunrades nama "Annas 2" skolotāja Oskara Raudiņa vadītā Raķešu modelisma pulciņa audzēknis Māris Brakovskis.

Tāpat balvas par sasniegumiem interešu izglītībā saņēma bērnu un jauniešu centra "Rīgas Skolēnu pils" folkloras kopas "Kokle", kuru vada Dina Liepa, bērnu un jauniešu centra "Bolderāja" balss attīstības studija "Kantilēna", kuru vada Irina Parahņēviča, Mākslinieciskā jaunrades centra zīmēšanas un gleznošanas pulciņš "Praktiskās estētikas skola", kuru vada skolotāja Laura Pīgozne, un mākslinieciskā jaunrades centra "Praktiskās estētikas skolas" deju šovgrupa "Mix", kuru vada Jūlija Latsone, Larisa Nabokiha un Marina Čukina, kā arī Rīgas Jauno tehniķu centra lakrosa zēnu komanda, kuru vada treneris Dins Bahs un bērnu un jauniešu centra "Laimīte" Skrituļošanas pulciņš, kuru vada Lauris Bitenieks.

Rīgas pašvaldības iestādēs strādā vairāk nekā 2000 interešu izglītības pedagogu un pulciņus apmeklē vairāk nekā 50 000 audzēkņu.