PIESLĒDZIES E-KLASEI

Sestdiena, 2024. gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

10651.jpeg
Foto: valery_potapova / 123RF.
Rīgas labākajiem skolotājiem šodien pasniegs "Zelta pildspalvas", bet izcilākajiem skolēniem - pašvaldības stipendijas. 

Balvu "Zelta pildspalva" pašvaldība pasniedz pedagogiem, lai izteiktu atzinību par radošu, inovatīvu un profesionālu pedagoģisko darbu, kā arī par ieguldījumu skolēnu izglītošanā un audzināšanā. Līdz ar "Zelta pildspalvu" 15 Rīgas pedagogi saņems arī naudas balvu, informē Rīgas dome.

Savukārt Rīgas domes "Zelta stipendijas" 1138,30 eiro apmērā piešķir skolēniem par izcilām zināšanām un augstiem sasniegumiem pilsētas, valsts un starptautiskās mācību priekšmetu olimpiādēs un zinātniski pētniecisko darbu konkursos. Šogad "Zelta stipendiju" saņems 20 labākie Rīgas skolu absolventi.

Balvu pasniegšanas ceremonija notiks šodien plkst.15.30 Rīgas Svētā Pētera baznīcā. "Zelta pildspalvas" skolotājiem un stipendijas skolēniem pasniegs Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs. Pasākumā piedalīsies Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Eiženija Aldermane un Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta direktors Guntis Helmanis, pedagogi, kā arī skolu absolventi un izglītības iestāžu vadītāji.

Šogad balvu pasniegšanas ceremonijā īpašu programmu kā sveicienu skolotājiem un skolēniem ar maestro Raimonda Paula skaņdarbiem ir sagatavojis Rīgas mūzikas skolu jauniešu simfoniskais orķestris diriģenta Kaspara Ādamsona vadībā. Līdz ar orķestri pasākuma muzikālo sveicienu kuplinās pianists Romāns Vendiņš, kā arī solisti Aija Vītoliņa un Daumants Kalniņš.