PIESLĒDZIES E-KLASEI

Trešdiena, 2024. gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

Rīgas Stradiņa universitāte sākusi vasaras uzņemšanu
Rīgas Stradiņa universitāte sākusi vasaras uzņemšanu
Foto: RSU
Rīgas Stradiņa universitāte (RSU) uzsākusi vasaras uzņemšanu pamatstudiju, maģistrantūras un doktorantūras programmās.

Studētgribētāji aicināti reģistrēties elektroniskās pieteikšanās sistēmā uznemsana.rsu.lv, kur kopskaitā šovasar pieejamas 62 programmas sociālajās zinātnēs, medicīnā un veselības aprūpē. Astoņās no RSU īstenotajām programmām studijas norit angļu valodā. Starp šīgada jaunumiem ir maģistra studiju programmas Russia and Eurasia Studies (Krievijas un Eirāzijas studijas) un Biostatistics (Biostatistika). Šovasar RSU plāno uzņemt aptuveni 2400 jauno studentu, tostarp 819 valsts budžeta vietās.

Šīgada uzņemšanas kalendārs paredz, ka sistēmā uznemsana.rsu.lv elektroniski pieteikties izvēlētajām pamatstudiju programmām iespējams līdz 12. jūlijam, maģistra studiju programmām līdz 15. jūlijam, bet doktora studiju programmām – līdz 13. augustam. Līdzīgi kā pērnvasar, arī šogad visu uzņemšanas procesu topošie studenti varēs veikt attālināti, piesakoties studijām ar latvija.lv autorizācijas starpniecību, bet līgumu slēgt, izmantojot drošu elektronisko parakstu. Aicinām studentus plaši izmantot iespēju visu uzņemšanas procesu kārtot elektroniski, vienlaikus atgādinot, ka drošs elektroniskais paraksts iegūstams nedēļas laikā, piesakoties www.eparaksts.lv.

Tos, kuri savu programmu vēl nav izvēlējušies, RSU aicina noskatīties gan pamatstudiju, gan maģistrantūras Atvērto durvju dienas ierakstus, kur augstskolas mācībspēki un studenti iepazīstina ar studiju saturu un vidi, pētniecības iespējām un karjeras izaugsmes ceļiem. Atvērto durvju dienu ieraksti skatāmi šeit (pamatstudijas) un šeit (maģistri). Tikmēr plašāk par iespējām, ko piedāvā RSU doktora studiju programmas, lasāms šeit.

Vairāk par kārtību, kādā RSU īstenos studiju procesu 2021./2022. akadēmiskajā gadā, lasāms šeit. Plašāka informācija par studiju programmu saturu un uzņemšanas prasībām ir pieejama RSU mājaslapā.

Par Rīgas Stradiņa universitāti

Rīgas Stradiņa universitāte ir Latvijas augstskolu reputācijas topa līdere un viena no modernākajām augstākās izglītības mācību iestādēm Baltijā ar izteikti starptautisku ievirzi. RSU deviņās fakultātēs līdzās ar medicīnu saistītajām studijām ir iespējams apgūt dažādas modernas sociālo zinātņu programmas. Papildu informācija par RSU ir pieejama interneta mājaslapā www.rsu.lv. Sekot līdzi RSU jaunumiem var arī sociālajos tīklos Facebook, LinkedIn, Instagram, Twitter un YouTube. Par RSU aktualitātēm var uzzināt arī RSU studentu medijā Skaļāk .

Reklāmraksts