PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

9629.jpeg
Foto: Publicitātes foto. Attēlā: Elīna Vaska un Renārs Vimba
Kinoteātris Splendid Palace aicina skolu jaunatni uz vēl diviem īpašajiem “Es esmu šeit” skolēnu seansiem 8. un 9. martā plkst.13.00.

Režisora Renāra Vimbas debijas spēlfilma ir spēcīgs autora pieteikums pilnmetrāžā. Tas ir izsmalcināts sievietes rakstura veidošanās portretējums – pieaugšanas stāsts, kuru caurvij vientulības, vilšanās un pirmās mīlestības pārdzīvojums.

Filmas galvenā varone Raja dzīvo mazā lauku saimniecībā kopā ar valdonīgo vecomāti un mazo brāli Robi. Baiss notikums pārvērš māsas un brāļa dzīvi, liekot meitenei pieņemt lēmumus, no kādiem vairītos pat pieaugušie. Galvenajās lomās – Elīna Vaska, Andžejs Jānis Lilientāls, Edgars Samītis, Zane Jančevska, Indra Briķe, Rēzija Kalniņa, Jānis Kirmuška, Sandra Kļaviņa.

Filma pasaules pirmizrādi piedzīvoja Berlīnes Starptautiskajā filmu festivālā, kur tā konkursa programmā “Generation” sacentās ar 15 pilnmetrāžas spēlfilmām no visas pasaules un ieguva kategorijas “14plus” galveno balvu “Kristāla lāci”.

Atsaucoties uz skolu kolektīvu lielo interesi redzēt jaunāko pašmāju spēlfilmu “Es esmu šeit”, skolēnu seanss kinoteātrī Splendid Palace notiks8. un 9. martā. Biļetes cena skolēniem – 3.50 EUR, skolotājam, pavadot skolēnu grupu uz kinoteātri, ieeja bez maksas. Biļetes iespējams iegādāties gan kinoteātra kasē, gan internetā, skolēnu grupām vēlams biļetes iegādāties līdz 7. martam.